Η στιγμή της παραλίας

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνδυάζοντας τα γνωστά πλέον upcycled ιστιοπλοϊκά πανιά με ιδιαίτερα υλικά, όπως το δέρμα και οι μπρούτζινες λεπτομέρειες, η Salty Bag στη νέα της συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015 δίνει έμφαση στις σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Οι τρεις σειρές, Classic, Ψαρρού και BOOPS BOOPS, αντλούν έμπνευση από τις ελληνικές θάλασσες, τις διάσημες παραλίες των νησιών μας –όπως η κοσμοπολίτικη Ψαρρού της Μυκόνου– και φυσικά την ιστιοπλοΐα. Λεπτομέρειες όπως οι μεταξοτυπίες της σειράς BOOPS BOOPS, που πήρε την παιχνιδιάρικη ονομασία της από το γνωστό ψάρι γόπα, δίνουν αέρα κομψότητας και φινέτσας.

Αγαπημένη Σαντορίνη

Η στιγμή της παραλίας-1

Summer Set 1/3

Mόλις έχει τελειώσει τη φωτογράφηση της νέας της συλλογής στη Σαντορίνη και ετοιμάζεται για το εξωτερικό. Η Έλενα Ζουρνατζή είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς, αλλά πάνω απ’ όλα ένας χαρούμενος άνθρωπος. Και αυτή η χαρά αποτυπώνεται στα σχέδιά της.

Η στιγμή της παραλίας-2

Σπούδασε graphic design/illustration στα Kingston και Central Saint Martins του Λονδίνου, εγκαινίασε την εταιρία Greek Design (www. greekdesign.gr) το 2007, σχεδίασε συλλογές αντικειμένων για το Μουσείο Ακρόπολης και το Κυπριακό Μουσείο, αλλά η μεγάλη αδυναμία της είναι η σειρά Grecian Chic με μεταξωτά μαντήλια.

Η στιγμή της παραλίας-3

«Ήταν καλοκαίρι του 2011 σε ένα Highspeed Αθήνα-Σαντορίνη που γεννήθηκε η ιδέα: ο ήλιος και το μπλε του Αιγαίου με τη φινέτσα του μεταξιού». Αυτήν τη σεζόν καλωσορίζει το καλοκαίρι με μια νέα συλλογή, ακολουθεί τον Οδυσσέα στην Ιθάκη, ανεβαίνει πάνω στον Πήγασο και επιστρέφει στην πάντα αγαπημένη της Σαντορίνη, όπου βρίσκεται το εξοχικό της, αποτυπώνοντας τις τοιχογραφίες της Άνοιξης (φωτό) που αποκαλύφτηκαν στις ανασκαφές στο Ακρωτήρι.

Η στιγμή της παραλίας-4

Στο www.grecianchic.gr λειτουργεί e-shop, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε το δικό σας personalized μαντήλι.—Τατιάνα Οικονομίδου

Νέα Ταυτότητα

Η στιγμή της παραλίας-5

Summer Set 2/3

Η Στεφανία Φραγκίστα, η σχεδιάστρια πίσω από το ήδη αγαπημένο PINK SANDS, ξανασυστήνεται στους λάτρεις των beachwear με μια νέα συλλογή που φέρει το όνομά της. Το νέο brand STEFANIA FRANGISTA, με έμπνευση πάντα την Ελλάδα, κάνει το ντεμπούτο του με τη σειρά The Hydra Collection, της οποίας η καμπάνια έχει φωτογραφηθεί, φυσικά, στην Ύδρα, για να συνδέσει τα looks της σχεδιάστριας με την ξενοιασιά του ελληνικού καλοκαιριού και τον εκλεκτικισμό του πιο ατμοσφαιρικού νησιού στον Αργοσαρωνικό.

Η στιγμή της παραλίας-6

Ο κοσμοπολίτικος αέρας και το γραφικό σκηνικό του νησιού αποτυπώνονται σε μια σειρά από ψηλόμεσα μπικίνι και αισθησιακά ολόσωμα, αλλά και σε κομψά φορέματα, καφτάνια και σύνολα παραλίας που χαρακτηρίζονται από γήινους τόνους, το έντονο τιρκουάζ και τη ρομαντική δαντέλα. www.stefaniafrangista.com  —Αλεξάνδρα Γαρδενιώτη

Η στιγμή της παραλίας-7

Ο οίκος κοσμημάτων ilias LALAoUNIS και τα Ancient Greek Sandals δημιούργησαν μια περιορισμένης έκδοσης συλλογή από αριθμημένα σανδάλια διακοσμημένα με επίχρυσα εμβληματικά σχέδια.

Η στιγμή της παραλίας-8

Yφασμάτινη πετσέτα θαλάσσης «Denim» από 100% βαμβάκι, της NEF-NEF.

Η στιγμή της παραλίας-9

Οι σχεδιάστριες του brand Sun of a Beach, Μελίνα Πίσπα και Έλλη Ρούντου, μετά τις διάσημες πετσέτες θαλάσσης εμπλουτίζουν την γκάμα τους με εντυπωσιακές τσάντες για την παραλία. 

Η στιγμή της παραλίας-10

Πουγκί της Κατερίνας Ψωμά, με χαρακτηριστικές boho αναφορές, όπως το vintage ύφασμα της δεκαετίας του ’60 και οι σουέντ φούντες.

Η στιγμή της παραλίας-11

Έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια στο χώρο της μόδας και της διακόσμησης, η Μαριαλένα Βαρότση και η Ιωάννα Ζάγκα δημιουργούν τις κομψές και βολικές τσάντες θαλάσσης I M BΕACH.

Εκλεκτικό resortwear

Η στιγμή της παραλίας-12

Summer Set 3/3

Πώς συνθέτεις την Ελλάδα, για να την προτείνεις στο απαιτητικό ταξιδιάρικο κοινό των διεθνών resorts; H προσέγγιση της Χριστίνας Πλακόπιτα, της νεαρής επιχειρηματία που πριν από μερικά χρόνια μας συστήθηκε μέσω του netrobe.com, ήταν ιδιοφυής στην απλότητά της: κρατάς την αύρα του μεσογειακού καλοκαιριού και την αφαίρεση του ελληνικού πολιτισμού, και προσθέτεις τα συστατικά μιας διαχρονικής beach life πολυτέλειας.

Η στιγμή της παραλίας-13

«Από την Ελλάδα», λοιπόν, γεννήθηκε το Apoella, και προσγειώθηκε σαν θηλυκή κάψουλα στρωμένη με διαμάντια από εγχώρια και διεθνή brands, αρχικά στο Daios Cove Resort στην Κρήτη, πέρσι, και φέτος με μια δεύτερη boutique στο Sani Resort της Χαλκιδικής.

Η στιγμή της παραλίας-14
Η στιγμή της παραλίας-15

Sweater, YESymphony by  Yiorgos Eleftheriades

Η στιγμή της παραλίας-16

Σανδάλια, Valia Gabriel

Το ενδιαφέρον στη συλλογή των Apoella, κι αυτό που τη διαφοροποιεί από αντίστοιχα concept stores σε θέρετρα του εξωτερικού, είναι η ελληνική της ραχοκοκαλιά, ένας εκλεπτυσμένος Greek chic τόνος που τη διατρέχει, χωρίς όμως αυστηρή εθνική ταυτότητα και φολκλόρ διάθεση: Έλληνες σχεδιαστές με διεθνές appeal (ο conceptual Γιώργος Ελευθεριάδης, η ευφάνταστη Mary Katrantzou, η αέρινη Athena Procopiou) συμμετέχουν με κομμάτια τους στο πολυτελές blend ενός ιδανικού καλοκαιριού στη Μεσόγειο, που συμπληρώνεται με κοσμήματα για κλασικά και τολμηρά γούστα (Zolotas, Ileana Makri, Lito, LeiVanKash κ.ά.), δερμάτινα χειροποίητα σανδάλια, κομψά μαγιό, λινά πουκάμισα (Orlebar Brown), εκλεκτικά καφτάνια (υπέροχα αυτά της Le Sirenuse από το Positano), καπέλα και τσάντες παραλίας κλπ.

Η στιγμή της παραλίας-17

Kαφτάνι, Le Sirenuse

Η στιγμή της παραλίας-18

Μενταγιόν, Lito

Η στιγμή της παραλίας-19

Ανακουφιστική φυσική προέκταση της ζεν – τζετ σετ φιλοσοφίας Apoella τα διακριτικά interiors, από φυσικό ξύλο, καλάμια και λευκές επιφάνειες, που στρώνουν διακριτικά το χαλί στην πολυχρωμία των καλοκαιρινών looks. —Σ.Λ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT