Η Christy Turlington αποκαλύπτει γιατί άφησε το modeling

Η Christy Turlington αποκαλύπτει γιατί άφησε το modeling

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Christy Turlington ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο σε ηλικία 14 ετών και παρά το γεγονός ότι η καριέρα της απογειώθηκε τη δεκαετία του ’80 εκείνη επέλεξε να αποχωρήσει από τις πασαρέλες όταν ήταν μόλις 25 ετών, το 1994. Το διάσημο μοντέλο μίλησε στο περιοδικό ‘Humanity’ σε μια συνέντευξη με το σουπερμόντελ Iman κι εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα της ενώ βρισκόταν στην καλύτερη επαγγελματική περίοδο της ζωής της.

«Το σκεφτόμουν για πολύ καιρό και μπορεί να μην είχα αφήσει το modeling αλλά στο μυαλό μου το είχα κάνει επειδή επέστρεψα στις σπουδές μου και είχα προχωρήσει στη ζωή μου» είπε η Christy που το 1994 άφησε την καριέρα της για να σπουδάσει στην Φιλοσοφική Σχολή της Νέας Υόρκης. «Θυμάμαι κάποιον να μου λέει ότι με είδαν στο δρόμο να περπατάω με το σακίδιό μου και να με χαρακτηρίζουν ‘καημενούλα΄. Ήταν ανόητοι, γιατί σπούδαζα. Αλλά το σκεφτόμουν. Είχα μόλις σταματήσει το κάπνισμα, είχα πάρει κάποια κιλά και ήμουν στο Παρίσι για κάποιες επιδείξεις υψηλής ραπτικής. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι κάνω κάτι υγιές για τον εαυτό μου και δεν ήθελα να υποβάλω πια τον εαυτό μου στην κριτική. Όταν μπορείς να κάνεις αυτή την επιλογή αισθάνεσαι πολύ δυνατή».

Η Christy Turlington αποκαλύπτει γιατί άφησε το modeling-1

Η Christy Turlington σε φωτογράφηση για τον Calvin Klein. Photo Courtesy of Instagram ©cturlington

Παρά το γεγονός ότι σε παλιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό Du Jour είχε δηλώσει ότι ακόμα κι αν δεν είχε εγκαταλείψει το modeling δεν πίστευε ότι η καριέρα της θα είχε μεγάλη διάρκεια, η Christy άνηκε σε μια παρέα μοντέλων που κέρδισαν πολύ γρήγορα δόξα και χρήματα. Όπως έχει πει, άλλωστε, «μπορεί να είχαμε διαφορετικό background αλλά ο κόσμος με αποκαλούσε Cindy (Crawford) ή Helena (Christensen), ήμασταν όλες ίδιες». Ενώ, όμως, τα περισσότερα κορίτσια πήγαιναν σε πάρτι και διασκέδαζαν, εκείνη έπαιρνε μαζί της την μητέρα της σε όλα της τα επαγγελματικά ταξίδια της: «Καμιά δεν έπαιρνε μαζί της την μαμά της. Αλλά δεν βιαζόμουν να μεγαλώσω. Πήγαινα για φωτογραφήσεις στο Παρίσι ή στη Ρώμη και αγόραζα πορσελάνινες κούκλες».

Το μοντέλο μπορεί να αποχώρησε από τις πασαρέλες σε μικρή ηλικία όμως δεν σταμάτησε να εργάζεται ως μοντέλο όλα αυτά τα χρόνια. Έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικές καμπάνιες μεγάλων οίκων μόδας και brands ομορφιάς ενώ εργάζεται εθελοντικά για τον φιλανθρωπικό οργανισμό, Every Mother Counts. Στα 46 της χρόνια και ενώ έχει περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες στη βιομηχανία της μόδας εκτεθειμένη στην μανία γύρω από την νεότητα και την ομορφιά, η Christy νιώθει καλά με την εξωτερική της εμφάνιση και έχει αυτοπεποίθηση χάρη στην εσωτερική της ομορφιά: «Μισώ τον τρόπο που οι διαφημίσεις πουλάνε προϊόντα αντιγήρανσης. Θα συμβεί, συμβαίνει και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, οπότε προσπαθούμε να το αρνηθούμεl Ο κόσμος μένει έκπληκτος όταν πραγματικά αποδέχεσαι το ποιος είσαι».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT