Γονείς: Πως επηρεάζεται η σχέση με τον σύντροφό σας

Γονείς: Πως επηρεάζεται η σχέση με τον σύντροφό σας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια επιτυχημένη σχέση θέλει αρκετή δουλειά, σύμφωνα με τους ειδικούς, απαιτούν οικειότητα, επικοινωνία, σωστή διαχείριση των κρίσεων, συμβιβασμούς και κατανόηση. Ο ερχομός ενός παιδιού αναμφισβήτητα φέρνει αλλαγές και στις σχέσεις των νέων γονιών, πολλές φορές όχι μόνο θετικές αλλά και αρνητικές.

Η γιατρός Marianne Dainton διεξήγαγε μια έρευνα προκειμένου να εξετάσει τις διαφορές ανάμεσα στις σχέσεις των ζευγαριών που έχουν παιδιά και σε αυτούς που είναι άτεκνοι και παρουσίασε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ένα άρθρο της στο Psychology Today. Παρακολούθησε 145 ανθρώπους ηλικίας 41 ετών που ήταν παντρεμένοι περίπου 15 χρόνια εκ των οποίων το 1/4 ήταν άτεκνοι και το 3/4 είχαν δύο παιδιά.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γονείς, σε σύγκριση με τα άτεκνα ζευγάρια, παρουσίασαν παράπονα για τους συντρόφους τους όσον αφορά στην ασφάλεια που αισθάνονταν, στη θετική διάθεση και οπτική, στην επικοινωνία και στη διαχείριση των οικογενειακών κρίσεων.

 Αυτό που εντυπωσίασε την επικεφαλής της έρευνας ήταν πως η πιο σημαντική ένδειξη μιας σχέσης στην οποία οι σύζυγοι σταματούν να προσπαθούν για τη βελτίωσή της,  δεν είναι τόσο τα παιδιά αλλά ο χρόνος που είναι μαζί: «Φαίνεται πως με τα χρόνια, οι συμπεριφορές που είναι υγιείς για τη σχέση μειώνονται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ικανοποίηση για το παντρεμένο ζευγάρι» είπε η γιατρός αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο χρόνος δεν φέρνει πάντα ισορροπία αλλά αποδεικνύει ότι μια σχέση για να είναι υγιής πρέπει να τροφοδοτείται συχνά από την κοινή προσπάθεια των δύο συντρόφων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT