Εσωστρέφεια: Πόσο επηρεάζει τις σχέσεις σας;

Εσωστρέφεια: Πόσο επηρεάζει τις σχέσεις σας;

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια, Marti Olsen Layne, εξηγεί στο βιβλίο της ‘The Introvert Advantage’ (το πλεονέκτημα του εσωστρεφή) πόσο διαφορετικά λειτουργεί ο εγκέφαλος ενός εσωστρεφή ανθρώπου και ενός εξωστρεφή. Ενώ οι  εξωστρεφείς αντιδρούν αμέσως σε μια ερώτηση, οι εσωστρεφείς επιλέγουν ένα πιο μακρινό μονοπάτι για να αντιδράσουν και να επεξεργαστούν μια ερώτηση. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την ειδικό, ότι οι εσωστρεφείς είναι ικανοί να κάνουν περισσότερες συνδέσεις και να συμπεριφερθούν με περισσότερη ουσία σε μια δεδομένη στιγμή.

Μπορεί οι εξωστρεφείς να θεωρούνται περισσότερο κοινωνικοί, ταλαντούχοι και αρεστοί, όμως οι εσωστρεφείς, σύμφωνα με την επιστήμη, ίσως διαθέτουν περισσότερες ικανότητες για να γίνουν σωστοί σύντροφοι.

Είναι καλύτεροι ακροατές: Οι εσωστρεφείς άνθρωποι ακούν και σκέφτονται πριν μιλήσουν. Συγκεντρώνονται περισσότερο και εκφράζουν τα συναισθήματά τους αφού έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Είναι ευγενικοί: Οι εσωστρεφείς άνθρωποι δεν έχουν την τάση να αντιδρούν ενστικτωδώς και να εκφράζουν συναισθήματα για τα οποία αργότερα θα μετανιώσουν. Η ευγένεια είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που τους ακολουθεί, αφού δεν είναι παρορμητικοί ενώ ως καλοί ακροατές ξέρουν πάντα πώς να φερθούν στη σύντροφό τους.  

Είναι καλοί φίλοι: Ένας καλός σύντροφος είναι και ένας καλό φίλος και οι εσωστρεφείς άνθρωποι έχουν όλα αυτά που χρειάζεται μια ευτυχισμένη σχέση. Δεν φέρονται εγωιστικά, δεν χρειάζονται επιβεβαίωση και σκέφτονται πάντα τα συναισθήματα των άλλων.

Είναι πιστοί: Οι εσωστρεφείς άνθρωποι μπορεί να μην έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση αλλά είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και με τους άλλους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εσωστρεφείς σε μεγάλο ποσοστό αναζητούν μια μακροχρόνια και τρυφερή σχέση που να τους δίνει τη σιγουριά και την ασφάλεια που χρειάζονται.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT