Shirley Temple: Τα προσωπικά αντικείμενα της κορυφαίας ηθοποιού σε δημοπρασία

Shirley Temple: Τα προσωπικά αντικείμενα της κορυφαίας ηθοποιού σε δημοπρασία

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 550 προσωπικά αντικείμενα της Shirley Temple, της ηθοποιού που έγινε γνωστή ως το παιδί-θαύμα της δεκαετίας του ’30 του Χόλυγουντ, δημοπρατήθηκαν στις 14 Ιουλίου στο αμερικάνικο οίκο δημοπρασιών Theriault’s. Κούκλες, παιχνίδια, πάνω από 100 ρούχα από ταινίες- συμπεριλαμβανομένων και των κοστουμιών από τα ‘Curly Top’ και ‘Bright Eyes’, ήταν διαθέσιμα για τους απανταχού συλλέκτες ξεχωριστών memorabilia του Χόλυγουντ.

Shirley Temple: Τα προσωπικά αντικείμενα της κορυφαίας ηθοποιού σε δημοπρασία-1

Fort Apache (1948)

Η θρυλική ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2014 σε ηλικία 85 ετών, άφησε στα παιδιά της προσωπικά αντικείμενα, όπως το φόρεμα από την ταινία ‘The Little Princess’. Όπως είπε ο γιος της, Charles Black, Jr, στην εφημερίδα Guardian, οι κληρονόμοι της αποφάσισαν να κρατήσουν μόνο τα αντικείμενα τα οποία είχαν συναισθηματική αξία για αυτούς: «Είναι πολύ δύσκολο να αποχαιρετήσουμε ένα αντικείμενο όπως το πιάνο που είχαν δώσει στην μητέρα μου οι Steinways. Ήταν στο σπίτι μας από τις πρώτες μας αναμνήσεις. Όλοι μάθαμε να παίζουμε πιάνο με αυτό».

Shirley Temple: Τα προσωπικά αντικείμενα της κορυφαίας ηθοποιού σε δημοπρασία-2

Rebecca of Sunnybrook Farm (1938)

Η Temple, εξάλλου, ποτέ δεν ήθελε να μένει στο παρελθόν αλλά «ενδιαφερόταν για όσα συνέβαιναν στο παρόν», θυμάται ο γιος της εξηγώντας ότι «δεν απέφευγε το μικρό κορίτσι (σ.σ. που ήταν κάποτε στο σινεμά). Πάντα έλεγε ότι εκείνη και το μικρό κορίτσι ήταν μια ομάδα γιατί το μικρό κορίτσι άνοιγε πόρτες ώστε εκείνη να έχει ευκαιρίες». Η ηθοποιός που ήταν η πιο νεαρή σταρ που είχε βραβευτεί με Όσκαρ άφησε το Χόλυγουντ για να επιδιώξει μια καριέρα στην πολιτική και την διπλωματία, μια καριέρα που την ‘ταξίδεψε’ τελικά στη Γκάνα, το 1974 επί προεδρίας Gerald Ford, και στην Τσεχοσλοβακία επί προεδρίας George H.W.Bush το 1989.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που είχε η Shirley Temple και δόθηκαν για δημοπρασία, υπήρχαν και 7 αυτόγραφα από αγαπημένους σταρ της ηθοποιού αλλά και από το είδωλό της, τον πρόεδρο Franklin D.Roosevelt που είχε πει κάποτε στον αμερικάνικο λαό «Όσο η χώρα μας έχει την Shirley Temple, θα είμαστε μια χαρά». Το πιο αξιοζήλευτο αντικείμενο, βέβαια, στην δημοπρασία ήταν μάλλον το μικρό αγωνιστικό αυτοκίνητο που χάρισε στην ηθοποιό ο διάσημος χορευτής Bill ‘Bojangles’ Robinson, με τον οποίο η Temple είχε συμπρωταγωνιστήσει σε τέσσερις ταινίες και μαζί έγραψαν κινηματογραφική ιστορία ως το πρώτο διαφυλετικό ζευγάρι που είχε χορέψει μαζί στη μεγάλη οθόνη.

Shirley Temple: Τα προσωπικά αντικείμενα της κορυφαίας ηθοποιού σε δημοπρασία-3

H Shirley Temple με τον Bill Robinson

«Ήταν πραγματικά μια στιγμή που άλλαξε την ιστορία, ένα μικρό λευκό κορίτσι να κρατά το χέρι ενός Αφροαμερικανού» είπε ο πρόεδρος του Theriault,Stuart Holbrook,στην Guardian τονίζοντας ότι «πλέον δεν θα έδινε κανείς σημασία. Όμως οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων τότε έλεγαν ότι δεν θα δείξουν την ταινία εάν δεν σβηστεί η συγκεκριμένη σκηνή». Το αυτοκίνητο που χάρισε ο χορευτής στην Shirley, μάλιστα, σύμφωνα με τον Charles Black έχει και μια ιδιαίτερη ιστορία: «Έτρεχε με αυτό με 60 χιλιόμετρα την ώρα. Χτύπησε έναν υπεύθυνο δημόσιων σχέσεων  στο πόδι. Αλλά τελικά έβαλαν μια συσκευή ελέγχου στην μηχανή για να το κάνουν πιο αργό. Της τo έστειλαν στο σπίτι και απλά το οδηγούσε στην αυλή, χάνοντας σταδιακά το ενδιαφέρον της για το αυτοκίνητο».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT