5 tips για να εφαρμόζετε σωστά το αντηλιακό σας

5 tips για να εφαρμόζετε σωστά το αντηλιακό σας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είστε έτοιμη να βγείτε στην παραλία και έχετε επιλέξει το κατάλληλο αντηλιακό για την επιδερμίδα σας. Αυτό φυσικά, είναι το πρώτο βήμα γιατί στη συνέχεια πρέπει να γνωρίζετε όσα πρέπει να προσέξετε  για να το εφαρμόσετε σωστά.

1. Διαλέξτε προσεκτικά τον κατάλληλο δείκτη προστασίας για την επιδερμίδα σας.

Οι περισσότεροι δερματολόγοι προτείνουν τη χρήση αντηλιακών με δείκτη προστασίας 30. Αν βρίσκεστε πολλές ώρες στον ήλιο γιατί κολυμπάτε ή κάνετε θαλάσσια σπορ είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50. Επιπλέον, καλό είναι να ελέγχετε τη σύνθεση κάθε προϊόντος πριν τη χρήση του, ώστε να είστε σίγουρη πως είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα σας.

2. Εφαρμόστε το αντηλιακό σας σε όλο το σώμα και το πρόσωπο.

Τα ρούχα δεν σας προστατεύουν από τον ήλιο σε όλες τις περιπτώσεις, γι’ αυτό καλό είναι να εφαρμόζετε το αντηλιακό σας σε όλη την επιφάνεια του σώματός σας πριν ντυθείτε.

3. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα.

Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να απλώσετε στο πρόσωπό σας μεγάλη ποσότητα του αντηλιακού. Είναι προτιμότερο να απλώσετε αρχικά μία στρώση και στη συνέχεια μία δεύτερη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT