Alexa Chung: Μια μοντέρνα σταχτοπούτα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Charles Perrault στην πιο διαδεδομένη εκδοχή του παραμυθιού της Σταχτοπούτας, θέλει την ηρωίδα του να φεύγει από τον βασιλικό χορό μέσα σε μια κολοκύθα-άμαξα έχοντας χάσει ένα γοβάκι. Ακριβώς έτσι νιώθει και η Alexa Chung, το διάσημο It Girl της μόδας, κάθε βράδυ στην Νέα Υόρκη. Όπως λέει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Stella της εφημερίδας Telegraph, η ζωή στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των Η.Π.Α δεν είναι τόσο λαμπερή όσο παρουσιάζεται στα social media.

«Ζω στο East Village και το διαμέρισμά μου δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Οι προτάσεις που έχω για εξόδους είναι φανταχτερές αλλά νιώθω σαν την Σταχτοπούτα στο τέλος κάθε βραδιάς. Έχω χάσει ένα γοβάκι και πηγαίνω σπίτι μέσα σε μια κολοκύθα», εξηγεί η Chung που έχει κουραστεί από την καθημερινότητά της στη Νέα Υόρκη τα τελευταία 6 χρόνια. «Κανείς δεν είναι τόσο ευτυχισμένος όσο δείχνει στο Instagram» λέει η fashionista που έχει περίπου 1,8 εκατομμύρια ακόλουθους στη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. «Ακόμα και φίλοι μου το κάνουν. Τους λέω ότι εντυπωσιάστηκα από μια φωτογραφία και εκείνοι μου λένε  ‘μπα, δεν ήταν και τόσο καλά». Τους συμβουλεύω να σταματήσουν να ‘ανεβάζουν’ πράγματα που δείχνουν τόσο ιδανικά. Αλλά το Instagram θα ήταν απαίσιο αν έμοιαζε με την πραγματικότητα. Δεν θα ήταν; Δείτε τα μακαρόνια που έφτιαξα κι εμένα να κλαίω όταν βλέπω το EastEnders».

Alexa Chung: Μια μοντέρνα σταχτοπούτα-1

Η Chung που μοιάζει να ζει μια ονειρεμένη ζωή σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, δηλώνει εξουθενωμένη, παρά τις επιδείξεις μόδας που παρακολουθεί μαζί με τους διάσημους φίλους της και το λαμπερό lifestyle που ακολουθεί: «Είναι πολύ διασκεδαστικό. Υπάρχουν πολλά εγκαίνια μαγαζιών, αλλά έχω μια αίσθηση ότι πηγαινοέρχομαι διαρκώς στα ίδια τέλεια μαγαζιά. Δεν έχω ξεπεράσει τη Νέα Υόρκη, αλλά νομίζω ότι αντί να βγαίνω έξω 7 μέρες την εβδομάδα, πρέπει απλά κάποιες φορές να κάθομαι σπίτι και να μαγειρεύω».

Alexa Chung: Μια μοντέρνα σταχτοπούτα-2

Φωτογράφηση για την κολεξιόν Alexa Chung for AG. Photo courtesy of Instagram user @chungalexa

Αυτή την περίοδο, η Chung επιμελείται την τελευταία της κολεξιόν για το αμερικάνο label ‘AG’, με τίτλο Alexa Chung for AG, ένα project που την προετοιμάζει, όπως λέει, για το λανσάρισμα της πρώτης της προσωπικής κολεξιόν. «Φαίνεται τρομακτικό, αλλά όλα είναι τρομακτικά αρχικά. Ποτέ δεν  είχα χρόνο να το σκεφτώ. Πρέπει να αναθεωρήσω και να προχωρήσω. Δεν είναι ανάγκη όλα να είναι τέλεια, συνειδητοποίηση. Μαθαίνεις όσο προχωράς», είπε για την προετοιμασία της κολεξιόν της που σίγουρα θα στρέψει όλα τα βλέμματα της παγκόσμιας μόδας πάνω της. Η ίδια, εξάλλου, θεωρεί ότι βρίσκεται στην κατάλληλη περίοδο της ζωής της: «Νιώθω πιο χαλαρή, σαν να είμαι ένα βιβλίο, να διαβάζω την ιστορία και να αισθάνομαι καλά» λέει για το γεγονός ότι έκλεισε τα 30 πέρυσι. «Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Θα υπάρχουν άσχημα και καλά πράγματα, αλλά όλα αυτά είναι που την κάνουν χρωματιστή και ενδιαφέρουσα», δηλώνει εξηγώντας ότι προσπαθεί κάθε μέρα να απολαμβάνει την καθημερινότητά της και τις μικρές όμορφες στιγμές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT