Alexander Wang: Η επόμενη μέρα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Alexander Wang ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρησή του από τον οίκο Balenciaga όπου υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής τα τελευταία 3 χρόνια.  Ο αμερικανός σχεδιαστής πλέον επιλέγει το Λονδίνο ως επόμενο καλλιτεχνικό προορισμό, αφού το επόμενο επαγγελματικό του βήμα μετά την λήξη της συνεργασίας του με τον γαλλικό οίκο είναι να εστιάσει στο προσωπικό του label και να ανοίξει το μεγαλύτερο κατάστημα ‘Alexander Wang’ στην βρετανική πρωτεύουσα.

Alexander Wang: Η επόμενη μέρα-1

Balenciaga, Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-2016

«Πάντα ήξερα ότι το Λονδίνο θα είναι η πρώτη πόλη στην Ευρώπη όπου θα ήθελα να ανοίξω ένα κατάστημα-ναυαρχίδα» δήλωσε στην βρετανική Vogue ο σχεδιαστής λίγο πριν τα εγκαίνια του καταστήματος. «Είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά για το label και είναι και η αγαπημένη μου πόλη στον κόσμο. Πιστεύω ότι το Λονδίνο έχει την καλύτερη αγορά για ψώνια στον κόσμο. Υπάρχουν πολλές επιλογές, υπέροχα καταστήματα, το Harrods, μπορείς να αγοράσεις τα πάντα για τον καθένα», είπε ο Wang που επέλεξε το Mayfair – στον δρόμο Albemarle- για το δικό του κατάστημα.

Γοητευμένος από την κεντρική τοποθεσία, την αύρα της γειτονιάς του Mayfair αλλά και τα κοντινά καταστήματα σημαντικών designers στην Dover Street, ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα Vincent Van Duysen για την δημιουργία ενός εντυπωσιακού χώρου 625 τετραγωνικών που απλώνεται σε τέσσερις ορόφους σε ένα κτίριο όπου στεγαζόταν ένα ταχυδρομείο. Εκεί παρουσιάζεται ολόκληρη η συλλογή του, μια ποικιλία ρούχων που δεν θα μπορούσε να εκθέσει στην Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε.

Alexander Wang: Η επόμενη μέρα-2

Alexander Wang, Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-2016

«Ο κόσμος πάντα με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο του κέντρου και πραγματικά μένω στο κέντρο της πόλης αλλά μου αρέσουν και οι υπόλοιπες περιοχές. Μου αρέσει να κάνω πράγματα που δεν είναι αναμενόμενα» εξήγησε ο Wang τονίζοντας ότι «πιστεύω ότι οι άνθρωποι με κοιτάζουν και βλέπουν την νεανικότητά μου και το γεγονός ότι κάνω παρέα με μοντέλα. Πράγματι αυτοί είναι κάποιοι από τους φίλους μου αλλά μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα. Ακόμα κι όταν συνεργάζομαι με περιοδικά, θέλουν να με δουν μπροστά σε ένα μαύρο τοίχο με γκράφιτι. Κάποιες φορές θέλεις απλά να κάνεις διαφορετικά πράγματα και να εκφράσεις και άλλες πτυχές του εαυτού σου».

 Ο Alexander, εξάλλου, είναι εξαιρετικά ενθουσιώδης με την δουλειά του και τη δημιουργική διαδικασία που περιλαμβάνει μια νέα κολεξιόν: «Έχω εννιά φίλους από τότε που πήγαινα σχολείο και κάνω παρέα μαζί τους. Εκείνοι θα με χαρακτήριζαν ασταμάτητο. Μπορεί ακόμα να έλεγαν ότι είμαι οχετός γιατί πάντα τους τραβολογάω κάπου. Θέλουν να χαλαρώσουν κι εγώ τους λέω ‘όχι πρέπει να πάμε εκεί και να δούμε αυτό’. Μου αρέσει να βγαίνουμε έξω και να μοιράζομαι αυτό που κάνω και τις εμπειρίες με τους ανθρώπους».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT