Christian Louboutin: Η έμπνευση πίσω από τα πρώτα παπούτσια που σχεδίασε

Christian Louboutin: Η έμπνευση πίσω από τα πρώτα παπούτσια που σχεδίασε

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομά του Christian Louboutin σήμερα είναι ταυτισμένο με τις γόβες στιλέτο, όμως όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο ντοκιμαντέρ του βρετανικού Channel 4, τα πρώτα παπούτσια που σχεδίασε ήταν ένα ζευγάρι flat παπούτσια που εμπνεύστηκε κοιτώντας μια φωτογραφία της πριγκίπισσας Diana.Ο 51χρονος σχεδιαστής που μίλησε για την πετυχημένη καριέρα του και το πάθος του για τα παπούτσια στο ‘Christian Louboutin: The World’s Most Luxurious Shoes’ (Christian Louboutin: Τα πιο πολυτελή παπούτσια στον κόμο), αποκάλυψε πως κατάφερε να αποκτήσει την αγάπη των διάσημων γυναικών που ξοδεύουν μέχρι και 6 χιλιάδες δολάρια για ένα custom made ζευγάρι.

Ο γάλλος σχεδιαστής έφτιαξε το πρώτο του σχέδιο, ένα ζευγάρι navy flat παπούτσια με μια πινελιά από το κόκκινο χαρακτηριστικό χρώμα που σήμερα χρησιμοποιεί σε όλα τα σχέδιά του, όταν είδε την διάσημη φωτογραφία της Diana από την επίσκεψη της στο Taj Mahal το 1992. «Θυμάμαι την φωτογραφία με την πριγκίπισσα Diana να κοιτάζει τα πόδια της και είχα σκεφτεί ότι έμοιαζε τόσο λυπημένη» λέει ο σχεδιαστής και εξηγεί ότι σχεδίασε τα παπούτσια γιατί «θα ήταν όμορφο για εκείνη να έχει κάτι που θα την κάνει να γελάει όταν θα κοιτάει τα πόδια της. Έτσι σχεδίασα το ζευγάρι με τη λέξη ‘Love’». O Louboutin έβαλε στο ένα παπούτσι τα γράμματα ‘LO’ και στο άλλο τα γράμματα ‘VE’έτσι ώστε όταν κάποιος κάτσει στην ίδια πόζα που είχε και η Diana στην φωτογραφία να σχηματίζουν την λέξη ‘Love’.

Christian Louboutin: Η έμπνευση πίσω από τα πρώτα παπούτσια που σχεδίασε-1

Photo ©Channel 4, Christian Louboutin: The World’s Most Luxurious Shoes

Μπορεί το πρώτο του σχέδιο να ήταν flat παπούτσια, όμως ο σχεδιαστής έγινε διάσημος για τις ψηλές γόβες του. Οι γυναίκες αγάπησαν τα σχέδιά του τόσο πολύ που μάλιστα κάποιοι κατηγόρησαν τον σχεδιαστή ότι διαιωνίζει την άποψη ότι οι γυναίκες φαίνονται σέξι μόνο όταν τα πόδια τους πιέζονται μέσα σε επίπονα ψηλοτάκουνα. Ο ίδιος απαντά ότι είναι μάλλον αγενές και τρελό να πιστεύει κανείς ότι οι γυναίκες φορούν ψηλά τακούνια για να ευχαριστήσουν τα αντρικά βλέμματα και όχι τις ίδιες. «Είναι όμορφα αλλά δεν είναι η πιο άνετη μορφή τέχνης, πρέπει να παραδεχτώ» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι γυναίκες προτιμούν τις γόβες στιλέτο επειδή τις κάνουν να αισθάνονται δυναμικές και γοητευτικές.

«Ο ενθουσιασμός μου ως σχεδιαστής έρχεται με την μεταμόρφωση που γίνεται με το ύψος του τακουνιού» δήλωσε εξηγώντας ότι «το πρώτο πράγμα που κάνει μια γυναίκα όταν δοκιμάζει ένα ζευγάρι γόβες είναι να περπατήσει προς τον καθρέφτη, να δει τον εαυτό της και να γυρίσει για να δει τα οπίσθια και το στήθος της. Μετά κοιτάζει τα παπούτσια». Ο Louboutin πιστεύει ότι ένα ζευγάρι παπούτσια «μεταφέρει κάτι σε όλο το σώμα» για αυτό μια γυναίκα δεν θα φορούσε ποτέ ένα ζευγάρι που δεν θα την έκανε να αισθάνεται όμορφη. Η επιτυχία του σχεδιαστή, εξάλλου, αποδεικνύει ότι οι γυναίκες λατρεύουν τα ψηλοτάκουνα και κάποιες θα πλήρωναν ακόμα και 6 χιλιάδες δολάρια για ένα κομψό ζευγάρι σχεδιασμένο ειδικά για εκείνες από τον πιο διάσημη σχεδιαστή παπουτσιών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT