5 διαιτητικά και δροσιστικά smoothies

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φυσικοί χυμοί δεν είναι πάντα διαιτητικοί ειδικά όταν περιέχουν ζάχαρη ή παχυντικά υλικά. Υπάρχουν όμως και smoothies που συνδυάζουν συστατικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που βοηθούν τον οργανισμό σου να χάσει κιλά πιο εύκολα.

Smoothie με πεπόνι

Με μόλις 92 θερμίδες μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσιστικό καλοκαιρινό smoothie πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που θα σας χορτάσει. Χρησιμοποιήστε μισή κούπα παγάκια, μισή κούπα νερό, μισό λεμόνι ξεφλουδισμένο, ¾ κούπας πεπόνι, 2 αποξηραμένα σύκα και 3 φύλλα δυόσμου. Αναμείξτε στο μπλέντερ.

Smoothie καφές-μπανάνα

Ένα smoothie που ενισχύει τον μεταβολισμό, μειώνει την όρεξη και σας δίνει ενέργεια πριν το γυμναστήριο. Αναμείξτε στο μπλέντερ μισή κούπα παγάκια, ¾ κούπας καφέ (που έχετε ετοιμάσει στην καφετιέρα), 1 μπανάνα παγωμένη, 1/3 κούπας γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο, 1 κουταλάκι βανίλια.

Smoothie Καρπούζι

Ένα νόστιμο smoothie που θα σας ενυδατώσει και θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Αναμείξτε στο μπλέντερ μια κούπα παγωμένο καρπούζι, μισή κούπα φράουλες, μισή κούπα αγγούρι, 4 φύλλα δυόσμου και μισή κούπα κεφίρ.

Smoothie Κολοκύθας

Ένα γλυκό smoothie που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αρκετά χορταστικό. Ιδανικό για απογευματινό σνακ. Αναμείξτε στο μπλέντερ μισή κούπα παγάκια, μια κούπα γάλα αμυγδάλου, μισή κούπα πουρέ κολοκύθας, λίγη κανέλα, 1 κουταλάκι βανίλια και λίγο μοσχοκάρυδο.

Smoothie φράουλας

Ένα δυναμωτικό smoothie με φράουλα και παντζάρι που είναι ιδανικό πριν την γυμναστική αλλά και για τις στιγμές που θέλετε κάτι γλυκό αλλά θρεπτικό. Αναμείξτε μισή κούπα παγάκια με ένα παντζάρι που έχετε ετοιμάσει στον ατμό, μια κούπα γάλα ρυζιού και μια κούπα φράουλες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT