Amy Schumer: Το χιούμορ είναι γυναικεία υπόθεση

Amy Schumer: Το χιούμορ είναι γυναικεία υπόθεση

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Tina Fey την χαρακτήρισε την πιο σημαντική κωμικό της γενιάς της και η Jennifer Sunders μια ιδιοφυία της κωμωδίας που έχει ανατρέψει τα δεδομένα στα κωμικά σκετς. Η Amy Schumer έχει γράψει το σενάριο της νέας ταινίας του Judd Apatow, με τίτλο ‘Trainwreck’, στην οποία πρωταγωνιστεί υποδυόμενη μια γυναίκα που φοβάται τη δέσμευση και δεν πιστεύει στην μονογαμία.

Η ηθοποιός είναι φεμινίστρια, αντισυμβατική και ατρόμητη για αυτό μπορεί καλύτερα από τον καθένα να σκιαγραφήσει την σύγχρονη γυναίκα χρησιμοποιώντας χιούμορ αλλά και μια έντονη δόση ρεαλισμού που αγγίζει τα όρια της πρόκλησης. Η Schumer θεωρείται σήμερα, η πιο σημαντική φωνή της αμερικανικής κωμωδίας με το όνομά της να μπαίνει στη λίστα του περιοδικού Time με τις προσωπικότητες που είχαν την μεγαλύτερη επιρροή μέσα στη χρονιά.

«Πριν κάνω το πρώτο τηλεοπτικό επεισόδιο μου, σκεφτόμουν το υλικό και συνειδητοποίησα ότι είμαι η φωνή των σύγχρονων γυναικών» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο βρετανικό Stylist. «Θέλω να εμπνεύσω τις γυναίκες να μιλούν και όχι να απολογούνται για το ποιες είναι» είπε η ηθοποιός. Η νέα της ταινία διαπραγματεύεται τις σχέσεις μιας γυναίκας που ερωτεύεται αλλά δεν πιστεύει στις δεσμεύσεις και όπως λέει «ανησυχούσα που θα έλεγα την ιστορία αυτού του κοριτσιού. Ήθελα να εξασφαλίσω ότι ο χαρακτήρας θα γινόταν κατανοητός ως ένας πλήρης άνθρωπος δεδομένου ότι υπάρχει μικρή ανοχή για τις γυναίκες με έντονη σεξουαλική ζωή».

Η Amy μεγάλωσε σε μια οικογένεια που εκτιμούσε το χιούμορ: «Γεννήθηκα έτσι» παραδέχεται εξηγώντας ότι οι γονείς της την στήριξαν: «Με έκαναν πάντα να πιστεύω ότι είναι όμορφη, ταλαντούχα και εκπληκτική. Συνήθιζα να αγκαλιάζω την μαμά σου μέσα στα εστιατόρια και να φωνάζω ότι την αγαπώ. Εκείνη αισθανόταν ντροπή. Για μένα δεν ήταν μια συμπεριφορά που έμαθα μεγαλώνοντας, απλά έτσι ήμουν πάντα, χωρίς να ξέρω τον λόγο».

Τα σύγχρονα πρότυπα συμπεριφοράς για τις γυναίκες τις θέλουν πιο διακριτικές, πιο κομψές και ντελικάτες. Όμως η ίδια αποφάσισε απλά να είναι ο εαυτός της: «Από μικρή ηλικία ένιωθα διακρίσεις εναντίον μου.  Ήξερα ότι είμαι αστεία, αλλά υπήρχε μια αίσθηση ότι πρέπει να είσαι όμορφη και ήσυχη, ενώ το χιούμορ αρμόζει στα αγόρια. Ένιωθα ότι ο κόσμος υποτιμούσε εμένα και τις φίλες μου. Αυτό με ενοχλούσε αλλά πάντα υπερασπιζόμουν το δίκιο, θα φοβέριζα τους νταήδες».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT