Βιετναμέζικα ρολά

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βιετναμέζικα ρολά

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ,

ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΝΤΕΛΙΚΑΤΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ; ΤΑ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΑ ΡΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ

ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ξεχάστε τα λαδοπιωμένα κινέζικα spring rolls, τόσο αταίριαστα με

τις υψηλές θερμοκρασίες και επιβαρυντικά για τη σιλουέτα μας. Τα

βιετναμέζικα ρολάκια είναι πολύ ανώτερα γευστικά και θα

ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας αφού περιέχουν κρέας, θαλασσινά

και σαλάτα σε ένα μυρωδάτο πακετάκι από μουλιασμένο ρυζόχαρτο που

τρώγεται με το χέρι.

Υλικά για 8 ρολάκια

150 γρ. χοιρινή παντσέτα χωρίς το δέρμα

16 μεγάλες γαρίδες χωρίς το κέλυφος ή ανάλογη ποσότητα

μικρότερων

1 κλωναράκι λέμονγκρας

1 συσκευασία ρυζομακάρονα

4 κλωναράκια φρέσκιας μέντας -κάνει και ο δυόσμος-

ψιλοκομμένα

4 κλωναράκια φρέσκος κόλιαντρος ψηλοκομμένα

Ψηλοκομμένα τσάιβς

1 μεγάλο καρότο τριμμένο

1 αγγουράκι ψιλοκομμένο (σαν σπιρτόξυλα)

1 μαρούλι -το μισό ψηλοκομμένο

4 κουταλιές σούπας καβουρδισμένα φυστίκια, σπασμένα

8 φύλλα ριζόχαρτο (θα τα βρείτε στα ασιατικά μπακάλικα)

Για τη σάλτσα

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά σούπας χυμός λάιμ

1 κουταλιά σούπας fish sauce (θα τη βρείτε στα ασιατικά

μπακάλικα)

1 σκελίδα σκόρδου

1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο

Βάζετε το κρέας σε κατσρόλα με αλατισμένο νερό και βράστε

ξαφρίζοντας για 20-25 λεπτά. Μόλις κρυώσει το κρέας το κόβετε σε

λεπτές φετούλες. Βάζετε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το

λέμονγκρας -τσακισμένο και δεμένο κόμπο- να βράσει και ρίχνετε τις

γαρίδες. Τις βράζετε για 4-5 λεπτά και τις σουρώνετε. Σε ένα μπολ

με δροσερό νερό βυθίζετε ένα ένα τα φύλλα του ρυζόχαρτου μέχρι να

γίνουν ελαστικά αλλά να μην παραμαλακώσουν. Στη συνέχεια απλώνετε

τα φύλλα ανοιχτά και τοποθετείτε στο κέντρο τους ένα «ματσάκι» με

τα υλικά της γέμισης -εξαιρούνται τα ολόκληρα φύλλα μαρουλιού.

Τυλίγετε τα φύλλο όπως τους ντολμάδες -εναλλακτικά αφήνετε την μία

άκρη ανοιχτή για να φαίνεται η γέμιση. Τοποθετείτε σε δίσκο

σερβιρίσματος και καλύπτετε με τα φύλλα του μαρουλιού για να μη

στεγνώσουν. Τέλος, ανακατέβεται τα υλικά της σάλτσας μέχρι να

διαλυθεί η ζάχαρη. Σερβίρετε σε μικρό μπολ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT