Οι θαυματουργές ιδιότητες του
cucumber water
ΕΧΕΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ,
ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΜΑΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ
ΝΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013
Κάποτε βρίσκονταν μόνο σε SPA και γυμναστήρια περιωπής και
καταναλώνονταν μετά από τις σχετικές θεραπείες για ενυδάτωση. Από
τότε πολύ νερό κύλισε στο αυλάκι και το νερό από αγγούρι ξαφνικά
έγινε chic κι έφτασε να σερβίρεται σε γάμους ως υγιεινή επιλογή για
εκείνους που δεν θέλουν να ζορίσουν τον οργανισμό τους με αλκοόλ
και περιττές θερμίδες. Ο λόγος; Το ταπεινό λαχανικό είναι γεμάτο με
θρεπτικά συστατικά -βιταμίνες C και Α, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο-
και επιπλέον παρασκευάζεται πανεύκολα και με έλαχιστο κόστος.
Μάλιστα η τρέλα με το νερό αγγουριού έχει πάρει τόσο μεγάλες
διαστάσεις που ακόμα και η Μάρθα Στιούαρτ, η γκουρού της
αμερικάνικης οικιακής οικονομίας, προτείνει τη δική της βερσιόν. Η
φοβερή Μάρθα λοιπόν προτείνει να εναλλάσσουμε στρώσεις από φέτες
αγγουριού και φλούδα στο δοχείο που κατόπιν θα γεμίσουμε με νερό
ώστε το ποτό μας να έχει πιο έντονη γεύση. Διότι το νερό αγγουριού
-cucumber water για τους γνωρίζοντες- είναι νεράκι βρύσης στο οποίο
εμβαπτίζεται το λαχανικό για ένα ολόκληρο βράδυ ώστε να
απελευθερώσει τη γεύση και τα πολύτιμα συστατικά του.
Και γιατί θα πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά, θα ρωτήσετε.
Καταρχήν, για λόγους ματαιοδοξίας. Η κατανάλωση νερού αγγουριού
βοηθάει στην προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο, ενισχύει την
παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και κάνει το δέρμα μας να λάμπει.
Επίσης καταπολεμά την κατακράτηση υγρών χάρη στην αντιφλεγμονώδη
δράση του η οποία ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την προσθήκη
ελάχιστου χυμού λεμονιού, λίγου τζίντζερ και μέντας. Επιπλέον, το
πλύσιμο του προσώπου με το ίδιο παρασκεύασμα βοηθάει στη σύσφιξη
των πόρων και στην μείωση της λιπαρότητας.
Ομως το νερό αγγουριού έχει κι άλλες χρησιμότητες. Μας
βοηθάει να παρακάμψουμε τις παγίδες του σύγχρονου τρόπου ζωής, την
υπερκατανάλωση αλκοόλ δηλαδή, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα
εναλλακτική λύση στα κοκτέιλ. Η Huffington Post μάλιστα προτείνει
να συνοδέψουμε το μεξικάνικο φαγητό με ένα ψεύτο-κοκτέιλ βασισμένο
σε νερό αγγουριού που ονομάζεται Agua fresca από το
www.bonappetit.com
www.bonappetit.com/recipe/cucumber-agua-fresca-2.
Μια δοκιμή θα δείξει!