Υγιείς σχέσεις: Τα σημαντικά οφέλη τους για την υγεία μας

Υγιείς σχέσεις: Τα σημαντικά οφέλη τους για την υγεία μας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι άνθρωποι που έχουν μια υγιή και ισορροπημένη σχέση στη ζωή τους έχουν και καλή φυσική κατάσταση. Οι ειδικοί επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες ότι η κοινωνική απομόνωση δεν κάνει καλό στην υγεία, πλέον όμως έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έχουν δυνατές προσωπικές σχέσεις, ζουν τελικά περισσότερο.

Έχουν γίνει πάνω από 150 έρευνες για αυτό το θέμα με πάνω από 300 χιλιάδες συμμετέχοντες εθελοντές, όπως αναφέρει το περιοδικό Women’s Health, που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι υγιείς σχέσεις είναι το ίδιο σημαντικές για την υγεία μας όσο και η γυμναστική αλλά και η σωστή διατροφή.

Η πιο πρόσφατη έρευνα, έδειξε ότι οι σχέσεις που κάνουν καλό στην υγεία μας είναι αυτές στις οποίες οι σύντροφοι καταλαβαίνουν, σέβονται και φροντίζουν ο ένας τον άλλο. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα που βαθμολόγησαν τους συντρόφους τους υψηλά όσον αφορά στην φροντίδα που δίνουν, είχαν επίπεδα κορτιζόλης (η ορμόνη που ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα)  που έδειχναν καλύτερη κατάσταση υγείας τόσο την στιγμή που έγινε το πείραμα όσο και 10 χρόνια μετά που επαναλήφθηκε η έρευνα. Οι ίδιοι άνθρωποι, μάλιστα, επέδειξαν μεγαλύτερη ικανότητα διαχείρισης αρνητικών συναισθημάτων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT