Jennifer Lawrence: «Είμαι πολύ ανασφαλής»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τότε που συστήθηκε στο κινηματογραφικό κοινό μέσα από τον ρόλο της Katniss Everdeen στην ταινία ‘The Hunger Games’, η Jennifer Lawrence έχει αλλάξει πολύ. Η δόξα, τα βραβεία αλλά και μια σειρά από δημοφιλείς ταινίες, της έδωσαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο της επιτυχημένης σταρ του Hollywood. Όπως, όμως, αποκάλυψε στην συνέντευξή της στους New York Times, ακόμα αισθάνεται ανασφαλής και χρησιμοποιεί το χιούμορ ως άμυνα.

«Είμαι τόσο φοβισμένη να πω το οτιδήποτε. Βλέπω όλους τους αρνητικούς τρόπους που μπορεί κάποιος να εκλάβει τα όσα λέω και δεν θέλω να ακούγομαι λες και παραπονιέμαι. Δεν θέλω να λένε ότι πλέον είμαι φαντασμένη ή κουρασμένη» αποκαλύπτει η Lawrence που πιστεύει ότι η φοβία της για το ‘τι θα πει ο κόσμος’ δημιουργήθηκε από τότε που έψαξε πληροφορίες για τον εαυτό της στο ιντερνέτ: «Μάλλον φταίει που έψαξα τον εαυτό μου στο Google. Εάν εξαρτιόταν από εμένα, δεν θα μιλούσα καθόλου, θα έκανα μόνο τη δουλειά μου».

Όπως τονίζει, θα ήθελε να μην την ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου αλλά «με ενδιαφέρει. Δεν μπορώ να υποκρίνομαι ότι δεν νοιάζομαι. Είμαι πολύ ανασφαλής. Οι άνθρωποι δημιουργούν μια άποψη για σένα χωρίς καν να σε ξέρουν. Αυτό δεν θα έπρεπε να με ενοχλεί, αλλά τελικά με ενοχλεί». Η Jennifer αναρωτιέται γιατί δεν είναι πιο σίγουρη για τον εαυτό της, γιατί δεν μοιάζει περισσότερο στην εικόνα που έχει χτίσει, στην σταρ που περπατάει με αυτοπεποίθηση στο κόκκινο χαλί και κάνει χιούμορ με τους συναδέλφους της. Όπως αποκαλύπτει, αυτό το δημόσιο προφίλ είναι ουσιαστικά η άμυνά της απέναντι στο άγχος: «Ηρεμώ όταν σκέφτομαι ότι βρίσκομαι σε μια δημόσια εμφάνιση έχοντας μια άλλη προσωπικότητα. Εγώ κρατώ τον εαυτό μου για μένα και έξω παρουσιάζω ένα διαφορετικό εαυτό. Προσπαθώ να αναγνωρίζω ότι αυτή η εξονυχιστική έρευνα (σ.σ. στην οποία υποβάλλονται οι διάσημοι άνθρωποι) είναι αγχωτική για μένα αλλά και για όλους. Πρέπει να το αφήσω πίσω μου και να είμαι πάντα ο εαυτός μου».

Η ηθοποιός παραδέχεται, εντούτοις, ότι πλέον πιστεύει «περισσότερο στον εαυτό μου και αυτό κάνει τα πάντα πιο εύκολα. Στις αρχές της καριέρας μου φορούσα ρούχα που δεν ήθελα να φορέσω και κάποιες φορές έλεγα πράγματα που δεν ήθελα να πω επειδή φοβόμουν να υποστηρίξω μια άποψη ή να γίνω αγενής. Και τότε αισθάνθηκα σαν μαριονέτα. Πλέον λέω αυτό που σκέφτομαι». Όπως λέει χαρακτηριστικά «δεν αισθάνομαι πλέον σαν να με σέρνει κάτι. Αισθάνομαι ότι έχω τον έλεγχο και είμαι πιο ήρεμη».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT