H Vera Wang εμπνέεται από την Catherine Deneuve

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κλασική ταινία του Luis Buñuel, ‘Belle de Jour’, τα ρούχα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Catherine Deneuve απέπνεε θηλυκότητα και κομψότητα και έγινε η επιτομή του ‘chic burgeoise’ ως μούσα του Yves Saint Laurent που επιμελήθηκε το ντύσιμό της στην ταινία. Ο σχεδιαστής, άλλωστε, ήταν εκείνος που έπεισε την ηθοποιό να μην φοράει κοντές φούστες ή μίνι φορέματα που εκείνη την περίοδο μονοπωλούσαν τις νέες κολεξιόν, αλλά να επιλέγει σχέδια που έμειναν στην ιστορία της μόδας αλλά και του κινηματογράφου ως εκπληκτικά παραδείγματα του κλασικού μοντέρνου στιλ.

Αυτό το διαχρονικό στιλ της chic και μοντέρνας γυναίκας θέλησε να αποτυπώσει και η Vera Wang στην νέα κολεξιόν που παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016. Η διάσημη σχεδιάστρια που συνήθως εντυπωσιάζει με τις bridal συλλογές της και νυφικά που κάθε γυναίκα θα ήθελε να φορέσει, παρουσίασε μια συλλογή χωρίς να αναζητά να είναι απαραίτητα ‘εμπορική’. Όπως δήλωσε στα παρασκήνια της επίδειξής της, η έμπνευσή της ήταν «η Belle de Jour, η ταινία που έκανε ο St Laurent με την Catherine Deneuve» αλλά όχι απαραίτητα «δεκαετία του ’60», εξηγώντας ότι αναφέρεται σε ένα «κορίτσι που είναι συντηρητικό και θέλει να έχει τον έλεγχο, αλλά σε μια άλλη ζωή ή σε μια φαντασίωση μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο».

H Vera Wang εμπνέεται από την Catherine Deneuve-1
H Vera Wang εμπνέεται από την Catherine Deneuve-2
H Vera Wang εμπνέεται από την Catherine Deneuve-3
H Vera Wang εμπνέεται από την Catherine Deneuve-4
H Vera Wang εμπνέεται από την Catherine Deneuve-5

Η Wang παρουσίασε total black σύνολα, το αγαπημένο της χρώμα, με λευκές λεπτομέρειες αλλά και μπλούζες-μπουστάκια, σορτς, αμάνικες αντρικές ζακέτες, διαφανείς φούστες και μαύρα πουκάμισα, ενώ προτίμησε όπως είπε η ίδια «λίγο Las Vegas» για τα απογευματινά και βραδινά σύνολα, παρουσιάζοντας φορέματα από γυαλιστερά υφάσματα, λεπτομέρειες με φτερά και ψηλές μπότες.

Η Vera Wang ποτέ δεν ήταν λάτρης των αποκαλυπτικών ρούχων, όμως στην νέα κολεξιόν κατάφερε να συνδυάσει τη θηλυκότητα με το κλασικό, χρησιμοποιώντας διαφάνειες σε κλασικά σχέδια, αλλά και εντυπωσιακές λεπτομέρειες στον σχεδιασμό και την ραπτική των ρούχων της. Μια κολεξιόν με καλλιτεχνικό όραμα και κυρίως με casual ρούχα που είναι ιδανικά για την σύγχρονη γυναίκα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT