Mary Katrantzou: H νέα της κολεξιόν στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο

Mary Katrantzou: H νέα της κολεξιόν στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Mary Katrantzou παρουσίασε την νέα της κολεξιόν για την άνοιξη 2016 στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο. Με έντονες folk επιρροές, μια πλούσια χρωματική παλέτα και ιδιαίτερα υφάσματα που χρησιμοποίησε για τα διάσημα multi-layers ρούχα της, η σχεδιάστρια εντυπωσίασε την πρώτη μέρα της εβδομάδας μόδας. Φέτος, εξάλλου, όπως αναφέρει και η βρετανική Vogue δεν ήταν λίγοι οι σχεδιαστές που παρουσίασαν κολεξιόν επηρεασμένες από τα φολκλόρ παραδοσιακά κοστούμια των Βαλκανίων αλλά και της ανατολικής Ευρώπης. Φλοράλ prints, μπαλώματα σε όμορφα φορέματα και ιδιαίτερα σχέδια μονοπωλούν τις φετινές κολεξιόν.

Mary Katrantzou: H νέα της κολεξιόν στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο-1
Mary Katrantzou: H νέα της κολεξιόν στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο-2

Η Katrantzou δημιούργησε, βέβαια, μια συλλογή που δεν περιορίζεται σε μία μόνο τάση. Παρουσίασε σύνολα σχεδιασμένα αριστοτεχνικά, σχέδια χωρίς prints ή κεντήματα, φούστες σε γραμμή Α εξαιρετικής ραπτικής και εντυπωσιακά φορέματα.

Mary Katrantzou: H νέα της κολεξιόν στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο-3
Mary Katrantzou: H νέα της κολεξιόν στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο-4

Τα φορέματα της Katrantzou είχαν την τιμητική τους σε αυτή την κολεξιόν. Μια συλλογή με έντονα χρώματα, μεταλλικές αποχρώσεις και υφάσματα που δημιουργούσαν όμορφους συνδυασμούς. Η σχεδιάστρια χρησιμοποίησε δαντέλα, μαλλί και πούλια στα ριγέ αλλά και τα κυματιστά υφάσματα αλλά και ένα μοτίβο τουλίπας και τριαντάφυλλου που θα κυριαρχήσει στις ανοιξιάτικες εμφανίσεις του 2016.

Mary Katrantzou: H νέα της κολεξιόν στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο-5
Mary Katrantzou: H νέα της κολεξιόν στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο-6

Η επίδειξη μόδας της σχεδιάστριας δεν απασχόλησε μόνο για τις στιλιστικές προτάσεις αλλά και για τις τάσεις στα αξεσουάρ και στην ομορφιά. Όλα τα μοντέλα φορούσαν μια κορδέλα στο λαιμό που έδενε σε φιόγκο πάνω από τα μαλλιά. «Δεν είναι πόρπη ή κορδέλα για τα μαλλιά. Είναι κάτι διαφορετικό» λέει ο hair stylist Paul Hanlon στα παρασκήνια του show που εμπνεύστηκε από την κορδέλα που παραδοσιακά κοσμεί τα γυναικεία καπέλα και θυμίζει τα κολιέ-τσόκερ που φορούσαν οι γυναίκες την δεκαετία του ’90. Όπως είπε ο Hanlon «πολλά κορίτσια στο παρελθόν ήταν πολύ φυσικά, αυτή τη σεζόν ήθελα να αισθάνονται περισσότερο υπερυψωμένες. Το τσόκερ δίνει στα μαλλιά ένα περιορισμό που θα έδινε και ένα κασκόλ».  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT