Γυμναστική: Πως επηρεάζει την καριέρα σας

Γυμναστική: Πως επηρεάζει την καριέρα σας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γυμναστική, ειδικά οι αερόβιες ασκήσεις, και η καλή φυσική κατάσταση βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες, την συγκέντρωση και την αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τέξας, Scott B.Martin, δήλωσε στο αμερικάνικο περιοδικό Fitness ότι η συχνή γυμναστική μπορεί να επηρεάσει θετικά την καριέρα μας εξηγώντας πως μπορεί να μας κάνει πιο δημιουργικούς και πιο αποτελεσματικούς:

1.Αποτελεσματικότητα: Οι εργαζόμενοι που γυμνάζονται τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα  έχουν λιγότερες πιθανότητες να λείψουν από το γραφείο λόγω ασθένειας ενώ όσο δουλεύουν μπορούν να εστιάσουν περισσότερο στη δουλειά τους.

2.Δημιουργικότητα: Η γυμναστική προωθεί μια περισσότερο ισορροπημένη, ελεγχόμενη, χωρίς άγχος καθημερινότητα που μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο δημιουργικοί.

3.Ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες:  Η γυμναστική ενισχύει τομείς του εγκεφάλου που αφορούν στην μνήμη, τον έλεγχο των συναισθημάτων και την επικοινωνία και μπορεί να βοηθήσει σε δύσκολες καταστάσεις στο γραφείο.

4.Τονώνει την αυτοπεποίθηση: Οι εργαζόμενοι που έχουν καλή φυσική κατάσταση και θετική εικόνα για το σώμα τους τείνουν να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και όσον αφορά τη δουλειά τους ενώ εμπνέουν και τους συναδέλφους του να έχουν μια πιο θετική οπτική.

5.Μειώνει το άγχος: Σύμφωνα με έρευνες, οι εργαζόμενοι που ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, δεν καπνίζουν και γυμνάζονται εμφανίζουν λιγότερα ποσοστά άγχους από τους υπόλοιπους.

6. Βοηθάει στην επεξεργασία πληροφοριών:  Πολλές έρευνες έχουν συσχετίσει τον γρήγορο βηματισμό με την γρήγορη επεξεργασία δεδομένων από τον εγκέφαλο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT