6 υγιεινές τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

6 υγιεινές τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή φροντίζουν ώστε να καταναλώνουν συχνά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Παρ’ όλα αυτά, ενώ στις κύριες προτιμήσεις υπάρχουν τα φυλλώδη λαχανικά και τα εποχιακά φρούτα, ξεχνάμε 6 υγιεινές τροφές που περιέχουν θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού μας.

Κόκκινο λάχανο: Περιέχει ελάχιστες θερμίδες, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, C και K. Ιδανικό για τις σαλάτες σας και τα συνοδευτικά του κυρίως γεύματος.

Σαρδέλες: Οι σαρδέλες είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά αλλά και σε βιταμίνη D, B, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο.

Πασατέμπος: Είναι ιδανικός για τις σαλάτες αλλά και για σνακ. Ο πασατέμπος είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο, πρωτεΐνη, χαλκό και σε αντιοξειδωτικά.

Ραπανάκια: Τα ραπανάκι είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και περιέχουν φυλικό οξύ, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνη Β6.

Παντζάρι: Μια κούπα παντζάρια μας παρέχει 300% της απαιτούμενης καθημερινής κατανάλωσης βιταμίνης Κ. Τα παντζάρια είναι σημαντικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού αφού είναι επιπλέον πλούσια σε βιταμίνη C και A, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο και φυτικές ίνες.

Γογγύλια: Τα γογγύλια, όπως το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, B, ασβέστιο και κάλιο ενώ περιέχουν και φυτικές ίνες που βοηθούν στη δίαιτα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT