Louis Vuitton: Η εντυπωσιακή έκθεση του οίκου στο Λονδίνο

Louis Vuitton: Η εντυπωσιακή έκθεση του οίκου στο Λονδίνο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την εντυπωσιακή έκθεση ‘Alexander McQueen: Salvage Beauty’ και την ‘Mademoiselle Privé’ του οίκου Chanel στην γκαλερί Saatchi, το Λονδίνο υποδέχεται ακόμα μια ενδιαφέρουσα έκθεση αφιερωμένη στη μόδα. Η ‘Series 3’ του οίκου Louis Vuitton είναι μια διαδραστική έκθεση που αποκωδικοποιεί την καμπάνια του γαλλικού οίκου για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015 και εξυμνεί την δημιουργικότητα και την δεξιοτεχνία των ανθρώπων που δούλεψαν για την κολεξιόν.

Τρεις όροφοι και 13 δωμάτια του Somerset House της βρετανικής πρωτεύουσας φιλοξενούν την έκθεση που περιλαμβάνει μια ‘φιλική προς το Instagram’ εγκατάσταση, βίντεο από την επίδειξη μόδας και το front row αλλά και φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει τις λεπτομέρειες που δεν κατάφεραν να παρατηρήσουν ακόμα και οι επαγγελματίες της μόδας που παρακολούθησαν τo show από κοντά. «Η μόδα είναι ένα τσίρκο. Γίνεται ελάχιστη συζήτηση για το περιεχόμενο. Αλλά πρέπει να εξετάσεις το ‘πριν’, το ‘κατά τη διάρκεια’ και το ΄μετά’. Κι αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο, είναι αξέχαστο» είπε στην παρουσίαση της έκθεσης ο Michael Burke, διευθυντής του Louis Vuitton. «Πειραματιζόμαστε σχετικά με το πώς μπορείς να βιώσεις την επίδειξη πιο έντονα από το να παρακολουθείς απλά το show από κοντά» τόνισε για την ιδέα πίσω από την 'Series 3'.

Louis Vuitton: Η εντυπωσιακή έκθεση του οίκου στο Λονδίνο-1
Louis Vuitton: Η εντυπωσιακή έκθεση του οίκου στο Λονδίνο-2

Louis Vuitton, Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015

Η κολεξιόν που μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο είναι η φθινοπωρινή σειρά που επιμελήθηκε ο Nicolas Ghesquière και παρουσιάστηκε από την καμπάνια που φωτογράφησε ο Juergen Teller και ο Bruce Weber. «Σε αυτή την ψηφιακή εποχή, οι επιδείξεις μόδας διαχέονται στο διαδίκτυο και είναι άμεσα διαθέσιμες στο κοινό» δήλωσε στο διαδικτυακό ‘Βusinessoffashion’ ο Ghesquière, καλλιτεχνικός διευθυντής των γυναικείων κολεξιόν του οίκου. Όπως είπε εξάλλου «χρειάζεται κάτι περισσότερο (σ.σ. από το διαδίκτυο) για να αισθανθεί και να μοιραστεί κανείς την δημιουργικότητα, την ενέργεια και το συναίσθημα που περιβάλλει το show. Αυτό θέλαμε να μοιραστούμε με το κοινό παγκοσμίως. Η έκθεση είναι μια πλήρης και διαδραστική ματιά στην φθινοπωρινή επίδειξη του οίκου».

Louis Vuitton: Η εντυπωσιακή έκθεση του οίκου στο Λονδίνο-3
Louis Vuitton: Η εντυπωσιακή έκθεση του οίκου στο Λονδίνο-4

Louis Vuitton, Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015

Η έκθεση είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να αποτυπώσει λεπτομέρειες, όπως ένα σχέδιο που δημιουργήθηκε μέσω την ψηφιοποίησης του κλασσικού μονογράμματος του οίκου, και να αναδείξει την δεξιοτεχνία που δεν επιδεικνύεται αρκετά κατά τη διάρκεια της επίδειξης. Εκτός από τα αξεσουάρ, τα παπούτσια και τις τσάντες που εκθέτονται, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να κάτσουν σε ένα διαδραστικό πάγκο εργασίας και να μιμηθούν τις κινήσεις που χρειάζονται για να κατασκευαστεί μια τσάντα. Η ‘Series 3’ που σύμφωνα με τον Burke αναμένεται να δεχθεί 100 χιλιάδες επισκέπτες στο Λονδίνο, θα παρουσιαστεί και στην Σιγκαπούρη στις αρχές Νοεμβρίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT