Πως μια σχέση παραμένει δυνατή;

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια υγιής σχέση είναι ένα κατόρθωμα. Δεν είναι εύκολο αλλά απαιτεί δουλειά,  δέσμευση αλλά και αμοιβαίους συμβιβασμούς. Συχνά, τα ζευγάρια δεν κάνουν την απαραίτητη προσπάθεια για να διατηρήσουν τη σχέση τους δυνατή και ουσιαστική, αφού η καθημερινότητα τους δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Ποια είναι τα 6 μυστικά που μπορούν να κάνουν ένα ζευγάρι ευτυχισμένο αλλά συχνά τα ξεχνάμε;

1.Να παραδέχεστε τα λάθη σας: Σημασία δεν έχει να μην κάνεις λάθος αλλά αν το κάνεις, να έχεις το θάρρος να το παραδεχτείς. Η ειλικρίνεια αλλά και η κατανόηση είναι η βάση κάθε υγιούς σχέσης.

2.Επιτρέψτε στον σύντροφό σας να πάρει αποφάσεις: Μην φέρεστε στον σύντροφό σας σαν να τον γνωρίζετε καλύτερα από ότι εκείνος τον ίδιο του τον εαυτό. Επιτρέψτε του να πάρει τις αποφάσεις για τη ζωή του χωρίς να κρίνετε ή να του φέρεστε αυστηρά.

3.Να κάνετε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένη: Μια ευτυχισμένη σχέση προϋποθέτει και δύο ευτυχισμένους ανθρώπους. Ξεκινήστε από τον εαυτό σας και κάντε όλα όσα θα σας κάνουν ευτυχισμένη.

4.Δείξτε την αγάπη σας: Εάν φέρεστε στον άλλο με περισσότερη ευγένεια, κατανόηση και τρυφερότητα από όσο πρέπει, τότε σίγουρα η αγάπη που του δείχνετε δεν θα πάει χαμένη. Δείξτε στον σύντροφό σας την αγάπη σας καθημερινά και μην παίρνετε τίποτα ως δεδομένο.

5. Καλή επικοινωνία: Μάθετε να ακούτε και όχι μόνο να μιλάτε. Μια καλή επικοινωνία και μια ουσιαστική σχέση προϋποθέτει προσοχή και από τους δύο. Ακούστε όχι για να απαντήσετε αλλά για να καταλάβετε τι θέλει να σας πει ο σύντροφός σας.

6. Δεχθείτε τον σύντροφό σας έτσι όπως είναι: Μην περιμένετε από τον σύντροφό σας να αλλάξει. Αντίθετα δεχθείτε τον έτσι όπως είναι κι αποφασίστε να μην εκνευρίζεστε –αλλά να αγνοείτε-με τις συνήθειες ή τα ελαττώματα που σας εκνευρίζουν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT