6 tips για να ξεκινήσετε εύκολα μια υγιεινή διατροφή

6 tips για να ξεκινήσετε εύκολα μια υγιεινή διατροφή

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είτε προσπαθείτε να χάσετε κιλά είτε θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας,  ένας υγιεινός τρόπος διατροφής μπορεί να αλλάξει εντελώς τη ζωή σας. Ανακαλύψτε 6 tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές την πρώτη μέρα της δίαιτας:

Πρωινό:

Ξεκινήστε με ένα νόστιμο ρόφημα: Πιείτε ένα ποτήρι νερό και επιλέξτε ένα smoothie λαχανικών για το πρωινό σας ή ένα ρόφημα με χλιαρό νερό και λεμόνι.

Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες: Αν θέλετε να καταναλώσετε ένα πρωινό με υδατάνθρακες προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης, κινόα ή γλυκοπατάτες και τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες.

Μεσημεριανό:

Περιορίστε τα συνοδευτικά: Αποφύγετε τις έτοιμες σάλτσες για τις σαλάτες ή για το κυρίως γεύμα. Προτιμήστε φρέσκα προϊόντα και δώστε γεύση στο πιάτο με μπαχαρικά.  

Πράσινο Τσάι: Μετά το γεύμα προτιμήστε πράσινο τσάι για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του αλλά και τα κατεχίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του συκωτιού.

Βραδινό:

Να πίνετε νερό: Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό, ακόμα και το βράδυ. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κοιμηθείτε καλά και να έχετε ενέργεια την επόμενη μέρα.

Προσοχή στο γλυκό: Δεν χρειάζεται να στερηθείτε τα γλυκά προκειμένου να χάσετε κιλά. Προτιμήστε γλυκά, όμως, που δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά περιέχουν φυσικά και φρέσκα υλικά. Δοκιμάστε εποχιακά φρούτα με γιαούρτι ή λίγη μαύρη σοκολάτα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT