Dolce&Gabbana: Από την Ιταλία με αγάπη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία ήταν πάντα η απόλυτη μούσα του διάσημου οίκου Dolce&Gabbana, όμως στη νέα κολεξιόν που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο, η ιταλική ομορφιά είχε την τιμητική της. Με τίτλο ‘Italia is Love’, ο οίκος παρουσίασε 90 διαφορετικά looks εμπνευσμένα από καρτ-ποστάλ της Ιταλίας της δεκαετίας του ’50. Φωτογραφίες από τουριστικά καρτ-ποστάλ, από το Κάπρι, τη Ρώμη, το Πορτοφίνο κοσμούσαν τα φορέματα, τις τσάντες και τα παπούτσια τις νέας σειράς ρούχων για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016.

Dolce&Gabbana: Από την Ιταλία με αγάπη-1
Dolce&Gabbana: Από την Ιταλία με αγάπη-2

Σε παλιότερες κολεξιόν, οι σχεδιαστές τιμούσαν πάντα την ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Σικελία, σχεδιάζοντας μαύρα δαντελωτά φορέματα που παράπεμπαν στην κουλτούρα του νησιού, αλλά και μοτίβα εμπνευσμένα από τα μνημεία και τις νορμανδικές εκκλησίες. Φέτος αφιέρωσαν την νέα τους κολεξιόν σε όλη την Ιταλία, με την πασαρέλα να έχει μεταμορφωθεί σε ένα τυπικό ιταλικό δρόμο με μαγαζιά και το γνωστό τραγούδι ‘That’s Amore’ να συνοδεύει τα μοντέλα.

Dolce&Gabbana: Από την Ιταλία με αγάπη-3

«Όλοι τρελαίνονται για την Ιταλία» δήλωσε σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο Stefano Gabbana για την έμπνευσή του να παρουσιάσουν μια τουριστική άποψη της Ιταλίας, αυτή που γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι παγκοσμίως. Οι τσάντες ήταν εμπνευσμένες από φωτογραφικές μηχανές, από ψάθινα καλάθια και φρούτα, ενώ τα φορέματα είχαν prints εμπνευσμένα από το Κολοσσαίο, τις βενετσιάνικες γόνδολες, τον Πύργο της Πίζας και τον Ντουόμο, τον διάσημο καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας.

Dolce&Gabbana: Από την Ιταλία με αγάπη-4
Dolce&Gabbana: Από την Ιταλία με αγάπη-5
Dolce&Gabbana: Από την Ιταλία με αγάπη-6

«Δεν υπάρχει ένα μόνο σχέδιο φορέματος ή μόνο ένα ύψος τακουνιού, δημιουργούμε καφτάνια και κοντά φορέματα, δημιουργούμε φλατ παπούτσια, σανδάλια και ψηλοτάκουνα» είπε ο σχεδιαστής. Η κολεξιόν περιλάμβανε τόσο τα χαρακτηριστικά κομψά φορέματα του οίκου αλλά και tunics με ρίγες συνδυασμένες με παντελόνι και φλοράλ φορέματα, ενώ τα μοντέλα κρατούσαν ένα κινητό τηλέφωνο ως fashion item και έβγαζαν selfies ποζάροντας πάνω στην πασαρέλα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT