Grunge Fairy

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άλμπουμ Marionette περιγράφει ήδη από τον τίτλο πώς αισθανόταν η Angelika Dusk πριν πάρει την απόφαση να ακολουθήσει τα όνειρά της. «Το να κινεί κάποιος άλλος τα νήματα της ζωής σου σε αποτρέπει από το να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου», αναφέρει η νεαρή performer. Ξεκίνησε να γράφει τραγούδια πριν από μια τριετία, όμως η σχέση της με τη μουσική γυρνά πίσω στα χρόνια των σπουδών της πάνω στην κλασική μουσική σε Αμερική και Λονδίνο. Το 2008 επιστρέφει στην Ελλάδα και ασχολείται, μεταξύ άλλων, με τη διοργάνωση συναυλιών στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Ωστόσο, η καθημερινότητά της δεν την ικανοποιεί. «Ένιωθα σαν κάτι να έβραζε μέσα μου και δεν ήξερα πώς να το εξωτερικεύσω. Ξεκίνησα να σημειώνω σκέψεις που σύντομα πήραν τη μορφή αγγλόφωνων στίχων».

Όλα της τα τραγούδια μιλούν για ανθρώπινες σχέσεις, για την αγάπη, μελοποιούν το θυμό, «χτίζουν» φανταστικούς κόσμους-καταφύγια. «∆εν λύνεις το πρόβλημα σκαρώνοντας τραγούδια, όμως κάπως αποδιώχνεις ένα βάρος». Μιλώντας για τους κινδύνους της έκθεσης στο κοινό, τονίζει πως «η προσωπική εξέλιξη απαιτεί να “σκάψεις” βαθιά στην ψυχή σου, να ξεβολευτείς, να κάνεις υπέρβαση για να προχωρήσεις».

Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά είχε πολλούς συμβολισμούς και pop στοιχεία (τέτοια ήταν τότε τα ακούσματά της, KatyPerry, AliciaKeys…), όμως πλέον θέλει να δοκιμάσει έναν ήχο πιο ροκ, με περισσότερα φυσικά όργανα. «Από έφηβη με συγκινούσε η κλασική ροκ, η heavymetal».

Το στυλ της φαίνεται να συμβαδίζει με τις μουσικές προτιμήσεις της. Ντυμένη στα μαύρα, με πολλά δαχτυλίδια, παραδέχεται πως ο τρόπος που εμφανίζεται στη σκηνή αντανακλά το ποια είναι η ίδια. «Συνδυάζω το ροκ στοιχείο με το αέρινο. Οι ίδιες αντιθέσεις χαρακτηρίζουν και τη μουσική και την ψυχή μου, κυνική και ρομαντική, ευαίσθητη και δυναμική».

EMMONEΣ

Grunge Fairy-1

∆αχτυλίδι Myrto Anastasopoulou

Grunge Fairy-2

∆αχτυλίδι Nikos Koulis

Grunge Fairy-3

BALMAIN

Grunge Fairy-4

YIORGOS ELEFTHERIADES

Grunge Fairy-5

H FlorenceWelch από τους Florence + the Machine είναι μια καλλιτέχνιδα την οποία αναφέρει συχνά για το στυλ, τη μουσική και τη σκηνική της παρουσία.

Grunge Fairy-6
Grunge Fairy-7
Grunge Fairy-8

Ταινίες όπως η βρετανική Deathat a funeral, το Trash και το Inglourious Basterds ανήκουν στις αγαπημένες της.

ΠΟΡΤΡΕΤΑ: BILL GEORGOUSSIS

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT