One of a Kind

5' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε λαμπερές και δραστήριες γυναίκες μιλούν για το πώς βιώνουν τις γιορτές και για τον ορισμό που δίνουν στην ευτυχία.

ΧΡΥΣΙΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

One of a Kind-1

Ζει μια ζωή απόλυτα συνυφασμένη με τα social media και τη μόδα, για χάρη της οποίας έβαλε στην άκρη το μεταπτυχιακό της σε International Business Economics και την επαγγελματική εμπειρία στο marketing και τις δημόσιες σχέσεις. Ή ίσως τα αξιοποίησε ευφυώς, αφού το blog της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου –a.k.a. Shoprano– χτυπάει νούμερα που κάθε blogger ονειρεύεται. Με δική της στήλη στο JOY και ένα παζλ ζωής με μόδα, ταξίδια, έμπνευση, style, γεύσεις και όμορφες εικόνες, η Shoprano έχει τη φρέσκια ματιά, την ενέργεια, το πάθος και τη θέληση να το πετύχει. «Τα social media posts δεν σταματούν ποτέ! Απλά τα Χριστούγεννα το υλικό είναι πιο ξεχωριστό, στολισμένο με χρυσόσκονη και λάμψη. Άλλωστε τι είναι οι γιορτές; Αγάπη και ευτυχισμένες στιγμές! Γεμάτες με χαρά, διασκέδαση και ανεμελιά, αλλά και πράξεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Mην ξεχνιόμαστε», λέει με το αβίαστο χαμόγελο που σε κερδίζει αμέσως. «Ας είμαστε όλοι πιο χαμογελαστοί και με θετική διάθεση, για να ξεκινήσει όμορφα η νέα χρονιά!»

Κείμενο: Ιωάννα Αλεξάτου

PHOTO ASSISTANT: GEORGE NESIS. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΒΒΙΝΟΣ. MAKE UP & HAIR: ΘΑΝΟΣ ΜΟΛΟΣ/SMARTMAGNA AGENCY.

TOΠ Νo 21, ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ HELMUT LANG, SNEAKERS RAF SIMONS X ADIDAS, ΟΛΑ SOHO-SOHO. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ SWEET ALCHEMY BY STELIOS PARLIAROS, ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 9, ΚΗΦΙΣΙΑ, ΤΗΛ. 210 8080480.

ANNA ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΟΥ

One of a Kind-2

Όταν ρωτάω τη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου πώς σχεδιάζει να περάσει τις γιορτές, μου λέει αυθόρμητα: «Ελπίζω να μην τις ξεχάσουμε κι αυτές όπως ξεχάσαμε το καλοκαίρι! Φέτος αισθάνομαι την ανάγκη να νιώσω Χριστούγεννα περισσότερο απ’ ό,τι όταν ήμουν παιδί. Κι αυτό δεν σημαίνει να χαλάσω χρήματα –το λέω γιατί παλιότερα το είχαμε παρεξηγήσει. Είναι ωραίο να νιώσεις λίγη αθωότητα. Νομίζω το είχαμε παρακάνει με τα τυποποιημένα». To «Τώρα», η δίωρη ειδησεογραφική εκπομπή που παρουσιάζει από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10 το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την αναγκάζει να παρακολουθεί την επικαιρότητα αδιάλειπτα. «Πέρα από επαγγελματικό μου αντικείμενο, είναι κάτι που με αφορά επίσης ως πολίτη», τονίζει. «Εκεί που σταματάει η δουλειά, ξεκινάει η ζωή σ’ αυτή τη χώρα. Προσπαθώ να παραμένω ψύχραιμη. Όταν ζεις, υπάρχουν και ευχάριστα πράγματα, ό,τι δυσάρεστο κι αν συμβαίνει». Τι θεωρεί ευτυχία; «Να έχω αληθινούς ανθρώπους γύρω μου. Δεν είναι ότι το θεωρώ δύσκολο, απλώς ίσως έχουμε ξεχάσει να δουλεύουμε και τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας. Αν το προσέξουμε λίγο, νομίζω ότι αυτή η ευτυχία δεν συγκρίνεται με τίποτα. Εγώ τουλάχιστον δεν τη θυσιάζω για τίποτα».

Κείμενο: Πάρης Κορμαρής

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΥΡΤΩ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ.  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ STYLING: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ. MAKE UP & HAIR: ΓΙΟΥΛΗ ΓΚΙΚΑ.

ΦΟΡΕΜΑ OSCAR DE LA RENTA, OSCAR DE LA RENTA BOUTIQUE.

ΓΙΟΥΛΙΚΑ ΣΚΑΦΙΔΑ

One of a Kind-3

Η Γιούλικα Σκαφιδά έχει κοινά στοιχεία με την ηρωίδα που υποδύεται στο «Dogville», μια μεταφορά της ταινίας του Lars von Trier στο Θέατρο Ακροπόλ. «Η Grace νιώθει την ανάγκη να ανήκει κάπου», αναγνωρίζει. «Δικαιολογεί τους ανθρώπους ακόμη και για πράγματα που δεν θα δικαιολογούσε στον εαυτό της, κάτι που κάνω κι εγώ. Δεν λέω ότι είμαι πολύ καλή ή πολύ ευαίσθητη. Απλώς προσπαθώ να εξηγώ τη συμπεριφορά των άλλων, ασχέτως αν τη συγχωρώ ή όχι». Έχοντας παράλληλα πρόβες για το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», που θα κάνει πρεμιέρα στο Από Μηχανής Θέατρο στις 20/01, και γυρίσματα για την κωμική σειρά «Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου», που προβάλλεται από το MEGA, θα ξεκλέψει λίγο χρόνο για να κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τους δικούς της στην Καλαμάτα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. «Το ιδανικό για μένα είναι να περνάς αυτές τις μέρες με αγαπημένους ανθρώπους, έχοντας μια αισιόδοξη οπτική για τη χρονιά που έρχεται. Δεν ξέρω αν υπάρχει ευτυχία. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζωή είναι μόνο μία και πρέπει να τη ζήσεις θαρραλέα, χωρίς δειλίες και χωρίς αυταπάτες». 

Κείμενο: Πάρης Κορμαρής

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΥΡΤΩ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ.  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ STYLING: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ. MAKE UP & HAIR: ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΔΟΥΡΑΜΠΕΗ.

JUMPSUIT ΚΑΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ, YIORGOS ELEFTHERIADES. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΠΑΡ ΦΟΥΑΡ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 72 ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 6, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210 3211381.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΨΩΜΑ & ΜΑΡΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

One of a Kind-4

«Οι γιορτές είναι η πίστη ότι υπάρχει Άγιος Βασίλης, το ημερολόγιο με τα σοκολατάκια που τρώω, κάθε μέρα από ένα, ο χρυσός παπαγάλος που στολίζει την κορυφή του δέντρου μας. Και αυτά δεν σημαίνουν τίποτα χωρίς οικογένεια, φίλους, αγάπη, υγεία, προσφορά», περιγράφει αβίαστα τη γιορτή η jewellery designer Κατερίνα Ψωμά, ενώ φωτογραφίζεται μαζί με τη μητέρα της, Μάρθα Αποστολίδου, με αφορμή τη νέα της συλλογή F/W ’15-’16, My Mother was a Disco Queen. «Έχω πολύ έντονη την εικόνα της μητέρας μου ως βασίλισσας της disco. Λαμπερή και εξαιρετικά stylish, με μια ντουλάπα που στα μάτια μου έμοιαζε γεμάτη θησαυρούς, σαν τη σπηλιά του Αλαντίν». Έχοντας μεγαλώσει σε ένα σπίτι γεμάτο τραγούδια της Gloria Gaynor, των Bee Gees και της Donna Summer, η Κατερίνα μεταφέρει το glitter και την ελαφρότητα της εποχής σε μια συλλογή γεμάτη χαρά, αισιοδοξία, ανεμελιά και αγάπη, τόσο ταιριαστή με το πνεύμα των εορτών: Φτερά και βινύλιο, σε έντονο μπλε, κόκκινο, κίτρινο, δεμένα με χρυσό και μαύρο μέταλλο, μακριά θηλυκά κολιέ, ημιπολύτιμες πέτρες συνδυασμένες με λαμπερά κρύσταλλα ανατρέχουν σε καιρούς τόσο διασκεδαστικούς που έβγαιναν τραγούδια για… τσιχλόφουσκες. «Το μόνιμο άγχος μου τις γιορτές είναι ότι θα μπερδέψω τα καρτελάκια στα δώρα ή ότι θα ξεχάσω ένα δώρο!» γελάει. Ένα αυθόρμητο κάλεσμα της τελευταίας στιγμής σε τουλάχιστον 30 άτομα, με την απαραίτητη κατανάλωση κουραμπιέδων και κόκκινου κρασιού και παιδιά να περιφέρονται τσιρίζοντας, είναι μέσα στο πρόγραμμα, όπως και η πρωτοχρονιάτικη πίτα με τους γείτονες. Όσον αφορά το «στολισμό» για μια λαμπερή έξοδο; «Πούλιες, φτερά και ένα ζευγάρι ίσια παπούτσια, που μαγικά χωρούν σε ένα αστραφτερό τσαντάκι -για τις δύσκολες ώρες».

Κείμενο: Ιωάννα Αλεξάτου

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΥΡΤΩ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ.  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ STYLING: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ. MAKE UP: ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΔΟΥΡΑΜΠΕΗ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΨΩΜΑ: ΦΟΡΕΜΑ MSGM ΚΑΙ ΜΠΟΤΑΚΙΑ MARNI, LUISA. KΟΛΙΕ, KATERINA PSOMA. ΜΑΡΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ: ΚΑΣΜΙΡΕΝΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΚΑΙ ΦΟΥΣΤΑ MARCO DE VINCENZO, ENNY MONACO. ΜΠΟΤΕΣ SALVATORE FERRAGAMO, SALVATORE FERRAGAMO BOUTIQUE. KΟΛΙΕ, KATERINA PSOMA.

ΕΛΛΗ ΜΑΝΤΗ

One of a Kind-5

Πατάει γερά στη γη, είναι επιτυχημένη και μαζί λαμπερή, εκπέμπει χαρά και αισιοδοξία. Ίσως επειδή μέχρι τα είκοσί της έζησε στο μαγικό ακόμη αμερικάνικο Νότο ή επειδή κινείται σε έναν χώρο όπου όλα περιστρέφονται γύρω από την ομορφιά και το pampering. Η Έλλη Μάντη οραματίστηκε και δημιούργησε πριν από 16 περίπου χρόνια έναν Παράδεισο –ομορφιάς– επί Γης, το Heaven on Earth, που πλέον εντάσσεται στο portfolio του Ομίλου FF Group, συλλέγοντας από όλο τον κόσμο τα πιο ξεχωριστά προϊόντα περιποίησης, μεθυστικά αρώματα και home fragrances: από τα Molton Brown, Annick Goutal και Ladurée, μέχρι τα Neom και τα απίθανα The Laundress. «Οι γιορτές είναι η εποχή που είσαι ευγνώμων, αν και αυτό πρέπει να συμβαίνει κάθε ημέρα του χρόνου. Η εποχή που απολαμβάνεις με φίλους και οικογένεια, διασκεδάζεις σε πάρτι αλλά χαλαρώνεις και στο σπίτι, δίπλα στο τζάκι με αναμμένα κεριά». Τι επιλέγει: Tο κερί Mesmerising Oudh με το υπέροχο χρυσοκίτρινο χρώμα, το Heavenly Gingerlily Scrub και το Coco & Sandalwood Body lotion, όλα Molton Brown, καθώς και τo άρωμα Intoxicated του Kilian, ένα ολοκαίνουριο brand που αυτό το μήνα έρχεται στο Heaven on Earth.

Κείμενο: Ιωάννα Αλεξάτου

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΥΡΤΩ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ.  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ STYLING: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ.

ΦΟΡΕΜΑ BALENCIAGA, BALENCIAGA BOUTIQUE. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ NIKOLAS FRANGOS, HEAVEN ON EARTH.

Photos: AKISS PARASKEVOPOULOS (D-Tales)

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT