Kelly Klein: American dream

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ήταν μια υπέροχη βραδιά στο κλαμπ Indochine της Νέας Υόρκης. Γιόρταζα τα 40ά μου γενέθλια και είχαμε δώσει σε όλους μια πολαρόιντ να τραβούν στιγμιότυπα. Στο τέλος άφηναν τη μηχανή σε ένα κουτί. Έχω αμέτρητες τέτοιες φωτογραφίες. Πολλές δεν τις ήξερα καν…» Η πρώτη φορά που η Kelly Klein έπιασε Leica στα χέρια της ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν παρακολουθούσε τις φωτογραφίσεις των Bruce Weber και Patrick Demarchelier για τις καμπάνιες του Calvin Klein. Το όνομά της ήταν το καλύτερο διαβατήριο και οι φωτογραφίες της έγιναν γρήγορα διάσημες.

Kelly Klein: American dream-1

Ακόμα και μετά το διαζύγιό της, είχε πάντα προτάσεις από τα μεγαλύτερα περιοδικά. Ποτέ όμως δεν είχε σκεφτεί να ανοίξει το αρχείο της. «Οι λόγοι προφανείς: όλοι θα έλεγαν ότι ήμουν απλώς η σύζυγος του Calvin Klein», δήλωσε στο Τ των New York Times. Όταν πριν από τρία χρόνια ανακάλυψε τυχαία ένα κουτί με ξεχασμένες φωτογραφίες, αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα. Αποτέλεσμα η πρώτη μονογραφία της, Photographs by Kelly Klein, που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες από τις εκδόσεις Rizzoli. Ένα πάρτι με τους Kennedy στα Χάμπτονς, πρωινό με τον Kissinger στην Ταγγέρη, μια φωτογράφιση της Iman στη Σαντορίνη, τα πρώτα βήματα της Kate Moss και της Gisele. «Δεν σπούδασα ποτέ φωτογραφία», επισημαίνει. «Ήμουν απλώς τυχερή που ήμουν εκεί τη σωστή στιγμή… Πρόκειται για ένα πορτρέτο της ζωής μου σε εικόνες. Όλοι οι άνθρωποι που αγάπησα με επηρέασαν. Και αυτός είναι ένας τρόπος να πω ευχαριστώ.» -www.rizzoliusa.com

Photos: © Kelly Klein, Photographs by Kelly Klein, Rizzoli, New York, 2015

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT