Χωρίς σύνορα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αγαπημένα κλισέ της Νέας Υόρκης σε σκίτσα, ένας φωτογράφος των φωτογράφων, γιόγκα, μια γυναίκα που τα έχει ζήσει όλα και τα εστιατόρια της χρονιάς, σε νέα λευκώματα.

Χωρίς σύνορα-1

Everyone Loves New York Για κάποιους είναι οι βιτρίνες του FAO Schwarz, για άλλους το πλήθος που περπατά ζωηρά με σκυφτό το κεφάλι, για τους νεότερους οι σχέσεις της παρέας των Girls. Σε αυτό το βιβλιαράκι, όμως, η Νέα Υόρκη γιορτάζεται μέσα από σκίτσα διεθνών εικονογράφων ως η πόλη των εκπληκτικών αντιθέσεων, στην οποία δεν κουράζεσαι ποτέ να επιστρέφεις. (1 | Σκηνή στο Central Park, της Bianca Gomez, Εκδ. teNeues)

Χωρίς σύνορα-2

In Love With Photography Ο Richard Avedon, ο Andy Warhol, ο Helmut Newton και ο Karl Lagerfeld (2 | Παρίσι, 1978) είναι ορισμένοι μόνο από τους καλλιτέχνες του φακού που ο Volker Hinz έχει «σκηνοθετήσει» και φωτογραφίσει για αυτό το λεύκωμα των Εκδ. Lammerhuber.

Χωρίς σύνορα-3

Lee «Οι περισσότεροι στέκονται στις τραγωδίες της οικογένειας, αλλά έζησα περισσότερα από όσα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», λέει στα 82 της η Lee Radziwill. Η μικρότερη αδελφή της Jackie Kennedy περιγράφει τη δική της πλευρά της ιστορίας, σε ένα λεύκωμα με φωτογραφίες από το προσωπικό της αρχείο που έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. (3 | Εκδ. Assouline)

Χωρίς σύνορα-4

On Yoga: The Architecture of Peace To βιβλίο του Michael O’Neill δεν απευθύνεται σε clean cut οπαδούς της γιόγκα ως φυσικής άσκησης. Δεν είναι τυχαίο ότι το φωτογράφισε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ινδία, με στόχο προφανώς να απαθανατίσει καταστάσεις υψηλής αυτοσυνείδησης, αλλά και να συλλάβει απίθανες πόζες. Αυτός ο συνδυασμός ξεδιπλώνει στο λεύκωμα έναν συναρπαστικό κόσμο, αλλόκοτο, μυστηριακό, μοναδικό, ξεσηκωτικό. (4 | Εκδ. Taschen)

Χωρίς σύνορα-5

Lets Go Out Again To φουτουριστικό Press Club του Ελληνοαυστραλού George Calombaris στη Μελβούρνη, η πολύχρωμη καντίνα Kärlek Och Mat στη Στοκχόλμη, το κινηματογραφικό μπαρ AMMO στο Χονγκ Κονγκ, επηρεασμένο από την ατμόσφαιρα της ταινίας Αλφαβίλ του Γκοντάρ. Μια έκδοση καταγράφει το θαυμαστό νέο κόσμο εστιατορίων και μπαρ βραβευμένων για το design τους, με πάνω από εκατό αρχιτέκτονες και σχεδιαστικά γραφεία στα πιο πρωτότυπα, απρόβλεπτα και ενίοτε φαντασμαγορικά projects από άκρη σε άκρη του πλανήτη. (5 | Εκδ.  Gestalten) 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT