Arnaud Vaillant – Sébastien Meyer: Bonjour!

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή στις αρχές του φετινού χρόνου, σε ηλικία 93 ετών, ο André Courrèges είδε τον οίκο που είχε ιδρύσει περισσότερο από μισό αιώνα νωρίτερα να ξαναβρίσκει το νεανικό του σφρίγος, χάρη στον 25χρονο Arnaud Vaillant και τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερό του Sébastien Meyer. Οι δυο τους τέθηκαν επικεφαλής την άνοιξη του 2015 και από την πρώτη τους συλλογή έδειξαν ότι μπορούν να τον εκσυγχρονίσουν με αξιώσεις. «Το Παρίσι έχει τους ωραιότερους οίκους του κόσμου, όμως τελευταία το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη είναι πολύ cool, με νεανική διάθεση και δημιουργικότητα, και νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε το ίδιο στο Παρίσι σήμερα με τον Courrèges», έχει δηλώσει ο Vaillant. «Μου αρέσει να λέω το εξής: Υπάρχει η εποχή προ και μετά Courrèges, που σημαίνει ότι κάποτε όλα τα κορίτσια ήθελαν να ντύνονται όπως οι μητέρες τους. Τότε ήρθε ο Courrèges και προκάλεσε το αντίθετο: Όλες οι μητέρες ήθελαν να μοιάζουν με τις κόρες τους!» Ήταν στη δεκαετία του ’60, όταν ο θρυλικός σχεδιαστής πρότεινε το πρωτοποριακό για την εποχή μίνι (σχεδόν ταυτόχρονα με τη Mary Quant) και μια φουτουριστική αισθητική με τολμηρές γραμμές και μεγάλα αξεσουάρ (στην οποία διέπρεψαν επίσης οι σύγχρονοί του Paco Rabanne και Pierre Cardin). Στο πλευρό του είχε πάντα τη σύζυγό του, Coqueline, που μετά την αποχώρησή του – το 1995 – κράτησε μόνη της τα σχεδιαστικά ηνία του οίκου.

Arnaud Vaillant – Sébastien Meyer: Bonjour!-1
Arnaud Vaillant – Sébastien Meyer: Bonjour!-2

Μοντέλα από τη συλλογή Courrèges S/S ’16 

Arnaud Vaillant – Sébastien Meyer: Bonjour!-3

Οι Vaillant και Meyer γνωρίστηκαν το 2009 και τέσσερα χρόνια αργότερα λάνσαραν τη φίρμα Coperni Femme, για να τιμηθούν με το βραβείο ANDAM το 2014 και να βρεθούν ανάμεσα στους φιναλίστ για το Prix LVMH 2015. Με εξειδίκευση στο επιχειρηματικό κομμάτι της μόδας ο πρώτος και στη δημιουργία ο δεύτερος, έβαλαν τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους στον πάγο για να αφοσιωθούν στον Courrèges. Ακολουθώντας την αρχιτεκτονική, γεωμετρική δομή που χαρακτηρίζει το «esprit Courrèges», στην καινούρια τους συλλογή ανεβάζουν τα μήκη των φορεμάτων ώστε να παραπέμπουν στη δεκαετία του ’60, καταργούν τη λογική total look και διατηρούν ορισμένα εμβληματικά σχέδια από το παρελθόν, τα οποία επανερμηνεύουν μέσα από διαφορετικά υφάσματα και υφές. Το βινύλ διατηρείται, προστίθενται όμως δέρμα, γεωμετρικά στοιχεία και εμπριμέ, ενώ σε κάποια κομμάτια επανέρχεται ο αθλητικός χαρακτήρας που πρώτος ο Courrèges είχε εισαγάγει στο χώρο του prêt-à-porter. Κι εκεί που κάποτε το περιοδικό Bonjour Courrèges παρουσίαζε τις δημιουργίες του οίκου, σήμερα αυτό γίνεται στο Instagram, όπου το #bonjourcourreges έχει επανέλθει ως hashtag. ―www.courreges.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT