Ομορφιά: Mask mania

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λέγεται ότι ήταν ένα από τα μυστικά ομορφιάς της Κλεοπάτρας αλλά και της Μαρίας Αντουανέτας, η οποία έφτιαχνε τη δική της μάσκα προσώπου από ασπράδια αβγών, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οι Γαλλίδες για να συσφίγγουν την επιδερμίδα τους. Οι μάσκες δεν ήταν άγνωστες ούτε στα καθ’ ημάς, αφού οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν φρούτα και λαχανικά, λάδι και άλλα υλικά της κουζίνας για να περιποιούνται το πρόσωπό τους. Σήμερα δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε στη μαγειρική, αφού οι μάσκες βρίσκονται στην κορυφή της καλλυντικής πυραμίδας κάθε εταιρείας. Υπάρχουν, μάλιστα, σε διάφορους τύπους για διαφορετικές ανάγκες.

Η τελετουργία καθορίζεται από την κατάσταση του δέρματος και το είδος της μάσκας, ενώ συνεχώς υπάρχουν εξελίξεις στον τομέα, με τελευταία τη φόρμουλα που επιτρέπει να απομακρύνονται οι ρύποι και να δίνεται ενέργεια στα κύτταρα, χωρίς να αλλοιώνεται η υδρολιπιδική μεμβράνη της επιδερμίδας. Αγαπημένη μας είναι η Skin Best Wonder Mud της Biotherm, που αποσυμφορεί τους πόρους και απομακρύνει τους ρύπους χάρη στο συνδυασμό δύο φυσικών συστατικών, του αντιοξειδωτικού ασταξανθίνη και του εκχυλίσματος Ghassoul (ορυκτός άργιλος). Ιδανικά εφαρμόστε τη δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το πρόσωπο, ή χρησιμοποιήστε τη στοχευμένα στη ζώνη Τ ή στα ζυγωματικά, για σμίλευση και αντανάκλαση του φωτός.

Αν έχετε ανάγκη από ενυδάτωση, τόνωση και αντιγήρανση, οι εταιρείες καλλυντικών προτείνουν δραστικές συνθέσεις, όπως τη νέα μάσκα επανόρθωσης Advanced Night Repair Concentrated Recovery Powerfoil Mask της Estée Lauder με το σύστημα dual matrix, που απελευθερώνει μια συμπυκνωμένη σύνθεση από την εσωτερική πλευρά (inside matrix), ενώ η εξωτερική δημιουργεί με το λεπτό στρώμα ασημόχαρτου (outer foil matrix) ένα προστατευτικό «κουκούλι» που επιταχύνει τη διείσδυση στην επιφάνεια του δέρματος. Την προσοχή μας τράβηξε επίσης η εμπνευσμένη από την αναγεννητική ιατρική αντιγηραντική μάσκα Premium Le Masque Suprême της Lierac Paris, χάρη στην κρεμώδη ενεργή υφή της αλλά και την πλούσια σε διάλυμα καθαρού υαλουρονικού οξέος φόρμουλα (συγκέντρωση 10%), που επαναπυκνώνει την επιδερμίδα και τη φωτίζει, μειώνοντας ρυτίδες και κηλίδες και αποσυμφορώντας τους πόρους.

Ομορφιά: Mask mania-1

1) Μάσκα εντατικής ενυδάτωσης Re-Nutriv Ultimate Diamond Revitalizing Mask Noir, Estée Lauder, κυκλοφορεί το Μάιο.

2) Μάσκα για βαθύ καθαρισμό Deep Cleansing Mask, Omorovicza, Heaven on Earth, τηλ. 210 8081151.

3) Μάσκα καθαρισμού και προστασίας από τους ρύπους SkinBest Wonder Mud, Biotherm.

4) Αντιγηραντική μάσκα Premium Le Masque Suprême, Lierac Paris, στα φαρμακεία.

5) Τονωτική μάσκα με κουρκουμά και σπόρους κράνμπερι για λάμψη Turmeric & Cranberry Seed, Kiehl’s.

6) Μάσκα εντατικής ενυδάτωσης και λάμψης Aurealux Mask, Dolce & Gabbana.

7) Αντιγηραντική μάσκα νυκτός Anti­Ageing Overnight Repair Mask με αιθέρια έλαια, τριαντάφυλλο, εκχυλίσματα σπόρων φράουλας και έλαια φύτρων ρυζιού, Aromatherapy Associates, Attica Golden Hall.

8) Ενυδατική μάσκα για ξηρό δέρμα Skin Nourish, μάσκα για βαθύ καθαρισμό Instant Detox & μάσκα άμεσης λάμψης Radiance Boost, Bobbi Brown, Attica Golden Hall.

9) Μάσκα επιδιόρθωσης Advanced Night Repair Concentrated Recovery Powerfoil Mask, Estée Lauder.

Ομορφιά: Mask mania-2

10) Μάσκα προστασίας για τα χείλη Shea Lip Mask 

Ομορφιά: Mask mania-3

 και ενυδατική μάσκα για τα χείλη Rose Lip Mask, Sephora.

PHOTO: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΤΟΣ, PRODUCT STYLING: ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΟΣΑΤΟΣ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT