Globetrotter

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Διαβάζω θα πει ταξιδεύω, έγραψε ο Κωστής Παλαμάς, και κάπως έτσι ξεκίνησα κι εγώ τα “ταξίδια” μου», εξηγεί η Μαρία Κριτσιλίγκου, δημιουργός του GoSeeLeave, ενός νέου διαδικτυακού τόπου με επίκεντρο την ασίγαστη έμπνευση για ταξίδι. «Το ταξίδι σε αφήνει άφωνο και μετά σε μετατρέπει σε αφηγητή ιστοριών. Το να πηγαίνεις ένα ταξίδι (Go) είναι συναρπαστικό – η απόλυτη ελευθερία να σκέφτεσαι, να επιθυμείς και να βιώνεις, μια έμπνευση πέρα από λογική και μακριά από συνήθεια. Το να βλέπεις (See) είναι η ουσία – τις ξένες χώρες, τη δική σου χώρα ως ξένη, τον εαυτό σου,  τα κύματα, τον ουρανό, να περιπλανιέσαι. Το να φεύγεις (Leave) είναι το δύσκολο, αφήνοντας τον τόπο και τους ανθρώπους που ερωτεύτηκες, φέρνοντας πίσω “τον πλούτο των Ινδών”.

Το GoSeeLeave αφηγείται ιστορίες για χαμάμ κάτω από τα αστέρια της Κόρδοβας, το βράδυ στην έρημο της Κοιλάδας του Φεγγαριού στην Ιορδανία, ή ένα ηλιοβασίλεμα με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό σε χωριό της Πορτογαλίας». Υπάρχουν, επίσης, διαδρομές που ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται τη νύχτα, με σταθμούς βιωμένα μυστικά που κρύβει κάθε τόπος –ένα καφέ στη Βηρυτό, η καλύτερη θέα από ψηλά στη Φλωρεντία, ένα Aperol Spritz στη Βενετία– και προορισμοί που συστήνονται μέσα από λογοτεχνία, εικόνα και μουσική. Ανήσυχο πνεύμα, η Μαρία Κριτσιλίγκου γοητευόταν πάντα από οτιδήποτε διαφορετικό, κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα. «Ξεκινούσα μια ξένη γλώσσα, μαζί πιάνο, μετά δεύτερη ξένη γλώσσα, σεμινάρια, ταξίδια – κάτι με έτρωγε».

Globetrotter-1
Globetrotter-2
Globetrotter-3

«Ονειρεύομαι να  βρεθώ ένα βράδυ στο αεροδρόμιο, να δω ποια πτήση φεύγει πρώτη και να επιβιβαστώ – να φύγω με μια χειραποσκευή χωρίς να ξέρω πού θα ξυπνήσω το πρωί».

Globetrotter-4
Globetrotter-5

Σπούδασε Ανθρωπιστικές Επιστήμες, συνέχισε με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Λονδίνο και επιστρέφοντας, «για να ξορκίσει τη δουλειά», παρακολούθησε από μαθήματα υποκριτικής, ενδυματολογίας, photoshop και ιστορίας τέχνης, μέχρι σύγχρονου χορού και αραβικών. Η ιδέα του site ξεκίνησε πριν έξι χρόνια, με ενδιάμεσους σταθμούς ένα μπλογκ και πολλά ταξίδια, ώσπου πριν δύο χρόνια ξεκίνησε να το ετοιμάζει για να βγει τελικά στον αέρα το Φεβρουάριο. «Θέλω το GoSeeLeave να γίνει μια σύνθεση συγκεκριμένης αισθητικής και κοσμοθεωρίας. Δουλεύω για να το ζω!»

www.goseeleave.com, Instagram: @maria_kritsi

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT