Ραντεβού στην παραλία

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι περισσότερες να θεωρούμε ότι η τέλεια σιλουέτα είναι σημαντική προϋπόθεση για να αισθανθούμε ωραία με το μαγιό μας, όμως το σπουδαιότερο είναι η όμορφη εικόνα να αφορά έναν συνολικό τρόπο ζωής, και όχι μόνο την απώλεια βάρους λίγο πριν την παραλία. Κάντε την αρχή με μια διατροφή που, με τελικό πάντα στόχο την απώλεια κιλών, να αφορά τη μείωση του λίπους στους ιστούς και όχι την απώλεια μυϊκής μάζας. Με λίγα λόγια, αναγκάστε τον οργανισμό σας να καταναλώσει το αποθηκευμένο λίπος, κάτι που επιτυγχάνεται με την κατανάλωση τροφών με χαμηλά λιπαρά και με άφθονη πρόσληψη νερού και διουρητικών, ώστε να ευνοηθεί η αποβολή των επίσης συσσωρευμένων τοξινών. Περιορίστε επίσης τροφές που μετατρέπονται αυτόματα σε λίπος, ευνοούν την κατακράτηση υγρών και ενισχύουν τη συγκέντρωση τοξινών στους ιστούς.

Στη συνέχεια αναρωτηθείτε γιατί δεν βλέπετε αποτέλεσμα παρότι μπορεί να τρέχετε αρκετά χιλιόμετρα τη μέρα. Το μυστικό είναι να αλλάζετε τακτικά τους τρόπους άσκησης, ενισχύοντας έτσι τη μνήμη των λιποαποθηκών του σώματός σας. Μη μένετε μόνο στο τρέξιμο ή το ποδήλατο. Ξεκινήστε να αυξάνετε σταδιακά την αντοχή σας, εκγυμνάζοντας διαφορετικά σημεία του σώματος με ελαφριά βαράκια και αρκετές επαναλήψεις σε κάθε άσκηση, ή «ξαφνιάστε» τους μυς με δραστηριότητες που δεν συνηθίζατε πριν, όπως το κολύμπι, το beach volley κ.λπ. Έτσι, δραστηριοποιείτε το μεταβολισμό σας διατηρώντας σε εγρήγορση όλους τους μυς, οι οποίοι καίνε περισσότερες θερμίδες.

Εκτός από τη σωστή διατροφή και το «ταρακούνημα» του μεταβολισμού με διάφορες εναλλασσόμενες δραστηριότητες, ο ύπνος έχει καίρια σημασία στην απώλεια βάρους. Συγκεκριμένα, η έλλειψή του καθυστερεί την πρόοδο για μια καλύτερη σιλουέτα, καθώς ο οργανισμός που στερείται τον αναγκαίο χρόνο για ξεκούραση παράγει μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης, μιας ορμόνης παρόμοιας με την αδρεναλίνη και άμεσα συνδεδεμένης με το στρες. Αποτέλεσμα; Ο οργανισμός βρίσκεται σε διαρκή υπερένταση, προκαλώντας την επιθυμία για κατανάλωση γλυκών και καφεΐνης. Επιπλέον, η κορτιζόλη φαίνεται να επηρεάζει και τις ορμόνες του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για το αίσθημα της κόπωσης και την εξάντλησης – και, ως γνωστόν, όσο πιο εξαντλημένες νιώθουμε τόσο πιο έντονη αισθανόμαστε και την επιθυμία για φαγητό.

Τέλος, επιλέξτε τα σωστά εργαλεία εξειδικευμένης περιποίησης για αδυνάτισμα και ενυδάτωση, που συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω θα βελτιώσουν περισσότερο την υφή της επιδερμίδας σας. Οι συνθέσεις τους είναι καινοτόμες και οι υφές τους ελαφριές, μη λιπαρές, ενώ διεισδύουν γρήγορα στο δέρμα με τις πρώτες εφαρμογές χαρίζοντάς του σφριγηλότητα και ομοιομορφία. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε εκείνο που σας ταιριάζει και να το υιοθετήσετε ευλαβικά στο καθημερινό σας beauty ritual.

Tips

1. Η κατανάλωση νερού και τροφών πλούσιων σε κάλλιο (μπανάνα, αβοκάντο, καρότα, πορτοκάλια) θα κρατήσει τα επίπεδα του νατρίου αλλά και την κατακράτηση υγρών σε χαμηλά επίπεδα.

2. Ενισχύστε τη μνήμη των λιποαποθηκών του σώματός σας αλλάζοντας τακτικά τον τρόπο που προπονείστε. Πειραματιστείτε με διαφορετικές ασκήσεις για να το καταφέρετε – ό,τι ταιριάζει περισσότερο στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

3. Μείνετε πιστές στην εφαρμογή των στοχευμένων προϊόντων περιποίησης, για να δείτε αποτελέσματα ακόμα και σε περιοχές που αντιστέκονται στη δίαιτα.

Ραντεβού στην παραλία-1

Συμπλήρωμα διατροφής και gel-cream αναδιαμόρφωσης σιλουέτας Kcaligram Day & Night, Lanes, στα φαρμακεία.

Ραντεβού στην παραλία-2

Εντατικός ορός κατά της κυτταρίτιδας Bodyshape, Bioten.

Ραντεβού στην παραλία-3

Ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος με προβιταμίνη Β5, Bepanthol, στα φαρμακεία.

Ραντεβού στην παραλία-4

Συσφιγκτικό λάδι σμίλευσης σώματος Firming Body Oil, Nivea Q10 Plus.

Ραντεβού στην παραλία-5

Ορός εντατικού αδυνατίσματος Destock Serum Flash, Vichy, στα φαρμακεία.

Ραντεβού στην παραλία-6

Ορός σύσφιγξης στήθους Super Bust Tense-In-Serum, Biotherm.

Ραντεβού στην παραλία-7

Κρέμα εντατικής ενυδάτωσης και σύσφιγξης Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Body Cream, Estée Lauder.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT