Ψηφιακός μετασχηματισμός με το Vodafone Smart Business
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ψηφιακός-μετασχηματισμός-με-το-vodafone-smart-business-562086469

Ψηφιακός μετασχηματισμός με το Vodafone Smart Business

Πώς ένας ξενώνας αγροτουρισμού στο Ναύπλιο πέτυχε τον ψηφιακό του μετασχηματισμό με τεχνολογίες αιχμής που επιδοτούνται κατά 90% από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Ό,τι και αν δημιουργώ έχει τις ρίζες του στην οικογένειά μου. Τη φιλοξενία την οφείλω στον παππού μου, χάρη σε εκείνον γεννήθηκε αυτό το ξεχωριστό μέρος. Στον πατέρας μου τη σημασία στη λεπτομέρεια, που θέλω να φαίνεται σε ό,τι κάνουμε. Το πάθος να φροντίζεις τους άλλους το οφείλω στη μητέρα μου. Όλα αυτά κάνουν τον ξενώνα που δημιουργήσαμε ξεχωριστό. Και αυτό που οφείλω στον εαυτό μου είναι να τα εξελίξω, για να τα παραδώσω στην επόμενη γενιά». Ο Κωνσταντίνος Μαρκίδης, ιδιοκτήτης του ξενώνα Opora Country Living στο Ναύπλιο, περιγράφει με ζωηρά χρώματα τη μοίρα και τα όνειρα των ιδιοκτητών οικογενειακών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίοι φιλοδοξούν να συνεχίσουν την κληρονομιά των προγόνων τους και εργάζονται σκληρά για να εξελίξουν τις επιχειρήσεις τους. Ταυτόχρονα, επενδύουν στις νέες τεχνολογίες, ώστε να παραδώσουν τις επιχειρήσεις τους στις επόμενες γενιές πιο βιώσιμες και ανθεκτικές.

Ψηφιακός μετασχηματισμός με το Vodafone Smart Business-1

Η Opora Country Living ξεκίνησε ως αγρόκτημα και εξελίχθηκε σε ξενώνα που παρέχει υψηλές υπηρεσίες αγροτουρισμού, δρομολογώντας ένα πρόγραμμα ψηφιακού εκσυγχρονισμού με τη συνδρομή του Vodafone Business. Τεχνολογικές λύσεις αιχμής, όπως οι Digital Signage, Facility Management και Temperature Control Advanced του Vodafone Business, έδωσαν στο προσωπικό του ξενώνα τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση ενέργειας, οδηγώντας σε μεγαλύτερη εξοικονόμηση, να διαχειρίζεται και να προβάλει εξ αποστάσεως διαφημιστικό ή ενημερωτικό περιεχόμενο στις οθόνες της επιχείρησης και να παρακολουθεί τη θερμοκρασία και την κατάσταση λειτουργίας των ψυκτικών της μονάδων, για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ποιότητας των προϊόντων που διαθέτει.

Ψηφιακός μετασχηματισμός με το Vodafone Smart Business-2

Συνεργάτης εμπιστοσύνης

Το Vodafone Business αναγνωρίζει τη σημασία των μικρομεσαίων και οικογενειακών επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία και την ανάγκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Για τον λόγο αυτό, έχει επιλέξει να λειτουργήσει ως συνεργάτης εμπιστοσύνης στο κρίσιμο άλμα τους προς το αύριο παρέχοντας σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες τις ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις Vodafone Smart Business, καθώς και τη δυνατότητα συνεργασίας με εξειδικευμένο σύμβουλο Vodafone Business Advisor, ώστε να τις υποστηρίξει πλήρως σε κάθε τους βήμα.

Όπως το Opora Country Living, έτσι και όλες οι μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις μπορούν να ξεκινήσουν το ψηφιακό τους ταξίδι με τα ψηφιακά εργαλεία του Vodafone Smart Business, συνεργαζόμενες ταυτόχρονα με τον προσωπικό σύμβουλο Vodafone Business Advisor, που θα τις κατευθύνει σε αυτή τη μετάβαση προς τον κόσμο της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας.

Ψηφιακός μετασχηματισμός με το Vodafone Smart Business-3

Επιδότηση ψηφιακών λύσεων

Μέσα από το πρόγραμμα «Ψηφιακά εργαλεία ΜΜΕ» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, επίσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν αυτές τις υπηρεσίες με 90% επιδότηση, με τη μορφή voucher. Πρόκειται για οικονομικές λύσεις που βελτιστοποιούν τη διαχείριση του κόστους μίας επιχείρησης και μπορούν να εξοφληθούν σε μηνιαίο επίπεδο, εξασφαλίζοντας έλεγχο των εξόδων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν, αναλόγως του προσωπικού που απασχολούν, από ψηφιακές λύσεις αξίας €1.000 έως €20.000. Παράλληλα, ο προσωπικός Σύμβουλος Vodafone θα καθοδηγήσει την επιχείρηση στο πρόγραμμα σε ολόκληρη την διαδικασία, από την αίτηση μέχρι και την υλοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις εκπροσωπούν πάνω από το 80% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συνεισφέροντας περίπου τα 2/3 του ΑΕΠ καθώς και των θέσεων εργασίας στην χώρα. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα ευρήματα σχετικής έρευνας, το 60% των επιχειρήσεων αυτών αναγνωρίζει πως δεν διαθέτει τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία και τις αντίστοιχες δεξιότητες για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και να ανταγωνιστεί με αξιώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μάθετε περισσότερα για τα Vodafone Smart Business ψηφιακά εργαλεία εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT