Έλον Μασκ: Ανέστειλε λογαριασμό στο Twitter που παρακολουθεί το τζετ του

Έλον Μασκ: Ανέστειλε λογαριασμό στο Twitter που παρακολουθεί το τζετ του

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεστάλη η λειτουργία του λογαριασμού στο Twitter που παρακολουθούσε τις κινήσεις του ιδιωτικού τζετ του Έλον Μασκ. 

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το πρωί της Τετάρτης στη σελίδα @elonjet προβαλλόταν το μήνυμα ότι «ο λογαριασμός έχει ανασταλεί», με την αιτιολογία ότι το Twitter αναστέλλει λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας.

Ο διαχειριστής του εν λόγω λογαριασμού είναι ο Jack Sweeney, ο οποίος δήλωσε στο Bloomberg πως έλαβε ένα μήνυμα το οποίο έγραφε:

«Ο λογαριασμός σας έχει τεθεί σε οριστική αναστολή. Μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώσαμε ότι παραβίασε τους κανόνες του Twitter. Ο λογαριασμός σας βρίσκεται μόνιμα μόνο σε λειτουργία ανάγνωσης».

Ο 20χρονος Sweeney, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντας, είπε ότι δεν είχε λάβει άλλες ειδοποιήσεις από το Twitter.

Έλον Μασκ: Ανέστειλε λογαριασμό στο Twitter που παρακολουθεί το τζετ του-1
O λογαριασμός @elonjet στο Twitter 

Ο λογαριασμός παρακολουθεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τις κινήσεις του ιδιωτικού τζετ του Μασκ χρησιμοποιώντας δημόσια διαθέσιμα δεδομένα πτήσης και δίνοντας αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις.

Σημειώνεται πως ο φοιτητής είχε προηγουμένως απορρίψει προσφορά 5.000 δολαρίων από τον CEO της Tesla το 2021 για να κλείσει τον λογαριασμό του, ζητώντας αντ’ αυτού αύξηση στα 50.000 δολάρια. Ο Μασκ έκανε πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσει μαζί του για να του ζητήσει να το κλείσει, είχε πει ο Sweeney.

Είχε δεσμευτεί να μην αναστείλει τον λογαριασμό

Πάντως ο Μασκ τον περασμένο μήνα είχε δεσμευτεί πως δεν θα «κλείσει» τον λογαριασμό. 

«Η δέσμευσή μου για την ελευθερία του λόγου επεκτείνεται ακόμη και στο να μην αποκλειστεί ο λογαριασμός που ακολουθεί το αεροπλάνο μου, παρόλο που συνιστά άμεσο κίνδυνο προσωπικής ασφάλειας», είχε πει. 

Ο Sweeney διαχειρίζεται κι άλλους αυτοματοποιημένους λογαριασμούς μέσω μιας επιχείρησης που ονομάζεται Ground Control, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών που ακολουθούν αεροσκάφη διασημοτήτων, καθώς και ενός που υποτίθεται ότι παρακολουθεί αεροπλάνα που χρησιμοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT