Threads: Το Twitter απειλεί να μηνύσει τη Meta για «κλοπή» εμπορικών μυστικών

Threads: Το Twitter απειλεί να μηνύσει τη Meta για «κλοπή» εμπορικών μυστικών

«Κανείς από την ομάδα των μηχανικών λογισμικού του Threads δεν είναι πρώην υπάλληλος του Twitter», απάντησε ο διευθυντής επικοινωνίας της Meta

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηηγεσία του Twitter απειλεί με μηνύσεις τη Meta και την κατηγορεί πως εκμεταλλεύτηκε, παρανόμως, εμπορικά μυστικά της εταιρείας για τη δημιουργία της νέας κοινωνικής πλατφόρμας Threads.

Ο επί σειρά ετών δικηγόρος του Ελον Μασκ, Αλεξ Σπάιρ, έστειλε επιστολή στη Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, διατεινόμενος πως ο «κλώνος» του Twitter που ανέπτυξε η Meta, σχεδιάστηκε από πρώην υπαλλήλους του Twitter, στους οποίους «ανατέθηκε σκόπιμα» να αντιγράψουν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Σύμφωνα με το CNBC, ο Σπάιρο δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους υπαλλήλους. 

Από τη στιγμή που έγινε διαθέσιμη στο κοινό, η εφαρμογή Threads κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια χρήστες μέσα σε λίγες ώρες. 

«Κανείς από την ομάδα των μηχανικών λογισμικού του Threads δεν είναι πρώην υπάλληλος του Twitter», απάντησε ο διευθυντής επικοινωνίας της Meta, Αντι Στόουν με ανάρτησή του στο Threads. «Απλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο». 

Ο Σπάιρ τόνισε ότι η Meta απαγορεύεται να συγκεντρώσει στοιχεία χρηστών μέσω Twitter ενώ και ο Μασκ είχε ισχυριστεί νωρίτερα πως γινόταν αλίευση στοιχείων από την πλατφόρμα του, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει στοιχεία. 

Σήμερα, η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter Λίντα Γιακαρίνο έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία γίνεται συχνά στόχος αντιγραφής. 

Στο Threads υπάρχουν ήδη λογαριασμοί διασημοτήτων και μεγάλων brands, ωστόσο η εφαρμογή δεν διαθέτει προς το παρόν σελίδα για πρόσβαση μέσω σταθερού υπολογιστή, ούτε έχει προβεί σε εμπορικές, διαφημιστικές συμφωνίες. 

Η Meta λάνσαρε την Τετάρτη το Threads σε περίπου 100 χώρες. Σύμφωνα με την εταιρεία, 30 εκατομμύρια εγγραφές μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT