Twitter: Η Χ του Ελον Μασκ μηνύει οργάνωση που μάχεται κατά του διαδικτυακού μίσους

Twitter: Η Χ του Ελον Μασκ μηνύει οργάνωση που μάχεται κατά του διαδικτυακού μίσους

Το παρατηρητήριο κατέγραψε αύξηση στη ρητορική μίσους, κατάργηση των πολιτικών πληροφόρησης για την Covid και τοποθέτηση διαφημίσεων σε αναρτήσεις αμφιλεγόμενων λογαριασμών - όπως αυτόν του Άντριου Τέιτ. 

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χ του Έλον Μασκ, κοινώς το μέχρι πρότινος Twitter, μηνύει οργάνωση παρακολούθησης της διασποράς μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οργάνωση που κατηγορεί τον δισεκατομμυριούχο πως έχει επίγνωση της αύξησης κακοποιητικού λόγου και παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα. 

Το Κέντρο για την Αντιμετώπιση Ψηφιακού Μίσους (CCDH) επικρίνει τον Μασκ από τη στιγμή που εξαγόρασε, έναντι 44 δισ. δολ., το Twitter τον περασμένο Οκτώβριο. 

Το παρατηρητήριο κατέγραψε αύξηση στη ρητορική μίσους, κατάργηση των πολιτικών πληροφόρησης για την Covid και τοποθέτηση διαφημίσεων σε αναρτήσεις αμφιλεγόμενων λογαριασμών – όπως αυτόν του Άντριου Τέιτ. 

Η εταιρεία του Μασκ -που προσφάτως μετονομάστηκε σε Χ- ανέφερε πως οι οποιεσδήποτε αλλαγές πολιτικής αφορούν την «προστασία έκφρασης», υποστηρίζοντας πως η πλειονότητα των αναρτήσεων είναι «υγιής». 

Σε ανάρτηση σε μπλογκ, η Χ κατηγόρησε την CCDH για «παραπλανητικούς ισχυρισμούς» σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις διαφημιστικές εταιρείες να επενδύσουν και «να εμποδίσει τον δημόσιο διάλογο».

Επιπλέον, κατηγορεί την οργάνωση πως παραβίασε του όρους των υπηρεσιών της, αποκτώντας αυθαιρέτως πρόσβαση σε δεδομένα της πλατφόρμας

«Για αυτόν τον λόγο η Χ κινείται νομικά κατά της CCDH και των υποστηρικτών της» αναφέρει η ανάρτηση. 

Η αγωγή της εταιρείας κατατέθηκε στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την Washington Post, και υποστηρίζει πως η ΜΚΟ «ενεπλάκη σε μια σειρά παράνομων ενεργειών για την αυθαίρετη πρόσβαση σε δεδομένα της πλατφόρμας». 

Η Χ προέβη στα νομικά μέτρα αφότου η CCDH την κατηγόρησε για προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης της ομάδας μετά από έκθεσή της που υποστήριζε πως «η πλατφόρμα αποτυγχάνει να δράσει στο 99% των αναρτήσεων μίσους από λογαριασμούς που ανήκουν στην υπηρεσία Χ Blue». 

«Οι ενέργειες του Έλον Μασκ αντιστοιχούν σε μια αναίσχυντη απόπειρα φίμωσης της έντιμης κριτικής και της ανεξάρτητης έρευνας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια με στόχο να ανακόψει το κύμα των αρνητικών σχολίων και να ξαναχτίσει τη σχέση του με τους διαφημιστές» ανέφερε ο διευθυντής της οργάνωσης Ιμράν Αχμέντ. 

«Ας φυλάξουν τα λόγια τους για το δικαστήριο» απάντησε ο Μασκ μέσω Χ. 

Πηγή: SkyNews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT