Ελον Μασκ: Η Χ θα καλύπτει τα νομικά έξοδα όσων «αδικήθηκαν» για αναρτήσεις τους

Ελον Μασκ: Η Χ θα καλύπτει τα νομικά έξοδα όσων «αδικήθηκαν» για αναρτήσεις τους

«Αν αντιμετωπισθήκατε άδικα από τον εργοδότη σας επειδή κάνατε κάποια ανάρτηση ή κάνατε 'like' σε κάτι σ' αυτή την πλατφόρμα, θα χρηματοδοτήσουμε τα νομικά σας έξοδα»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΕλον Μασκ γνωστοποίησε πως η Χ, γνωστή μέχρι πρότινος ως Twitter, θα πληρώνει τα νομικά έξοδα όσων αντιμετωπίζονται άδικα από τους εργοδότες τους λόγω της δραστηριότητάς τους στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. 

Όπως είπε σήμερα, Κυριακή, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, η οικονομική βοήθεια από την Χ δεν θα έχει «κανένα όριο».

Ο ίδιος ζήτησε από χρήστες να «ενημερώσουν» αν είχαν κάποια αντίστοιχη εμπειρία άδικης αντιμετώπισης από εργοδότες μετά από αναρτήσεις τους ή “like” σε ποστ. 

«Αν αντιμετωπισθήκατε άδικα από τον εργοδότη σας επειδή κάνατε κάποια ανάρτηση ή κάνατε “like” σε κάτι σ’ αυτή την πλατφόρμα, θα χρηματοδοτήσουμε τα νομικά σας έξοδα», ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτησή του.

«Και δεν θα ασκήσουμε απλώς αγωγές, θα το κάνουμε εξαιρετικά ηχηρά και θα καταδιώξουμε επίσης τα συμβούλια διευθυντών των εταιρειών», δήλωσε αργότερα ο Μασκ απαντώντας σε ανάρτηση που υποστήριζε ότι τίποτε δεν αλλάζει ταχύτερα τη συμπεριφορά στις ΗΠΑ από μια απειλή για μαζικές αγωγές.

Ο Μασκ αυτοχαρακτηρίζεται ως «αυταρχικός της ελεύθερης έκφρασης» και έχει ασκήσει έντονη κριτική στις πολιτικές της πλατφόρμας σχετικά με τη συγκράτηση του περιεχομένου πριν από την εξαγορά του – λόγος για τον οποίο έχει δεχτεί κι ο ίδιος σωρεία επικρίσεων.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT