Μια περίπλοκη συμφωνία κρίνει το μέλλον της Truth του Ντόναλντ Τραμπ

Μια περίπλοκη συμφωνία κρίνει το μέλλον της Truth του Ντόναλντ Τραμπ

Οι προσπάθειες της Digital World να συγχωνευτεί με την Trump Media υπήρξαν σχεδόν από την αρχή προβληματικές. 

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία περίπλοκη συμφωνία αναμένεται να καθορίσει τις επόμενες ημέρες το μέλλον της πλατφόρμας Truth κι αν αυτή θα αναδειχτεί σε μια εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων, όπως είχε ευαγγελιστεί ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της Ντόναλντ Τραμπ, ή θα παραμείνει μια μικρή, προβληματική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τους όρους τις συμφωνίας που είχαν ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2021, η Trump Media & Technology Group του Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να συγχωνευθεί με την Digital World Acquisition Corp, μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC). 

Ωστόσο, τώρα ζητείται από τους μετόχους της Digital World προθεσμία ακόμη ενός χρόνου προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Αν στη συνέλευση της 8ης Σεπτεμβρίου οι μέτοχοι απορρίψουν την έκκληση για προθεσμία, η εταιρεία του Τραμπ ίσως δεν γίνει ποτέ η επιχείρηση των 1,7 δισ. δολαρίων που κάποτε οραματιζόταν. 

Αν οι μέτοχοι δεν ψηφίσουν υπέρ της παράτασης, η Digital World θα πρέπει σύμφωνα με το νόμο να ρευστοποιήσει και να επιστρέψει 300 εκατομμύρια δολάρια στους μετόχους της, αφήνοντας την εταιρεία του Τραμπ χωρίς τίποτα από τη συναλλαγή.

Προβλήματα από την αρχή

Οι προσπάθειες της Digital World να συγχωνευτεί με την Trump Media υπήρξαν σχεδόν από την αρχή προβληματικές. 

Αρχικά, η εταιρεία κατηγορήθηκε πως ξεκίνησε τις συζητήσεις της με την εταιρεία του πρώην προέδρου προτού δώσει το πράσινο φως, όπως ορίζουν οι κανόνες, η SPAC. 

Επειτα, το 2022, τα προβλήματα εντάθηκαν: Ο διευθύνων σύμβουλός της Digital World απολύθηκε από το διοικητικό συμβούλιο, ένα πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου συνελήφθη με την κατηγορία της εσωτερικής πληροφόρησης και η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει διακανονισμό ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόρριψη των κατηγοριών ότι είχε παραπλανήσει τους επενδυτές και είχε δώσει ψευδείς πληροφορίες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οι διορίες δε, για την επισφράγιση της συμφωνίας έχουν ήδη παραταθεί πέντε φορές. 

Η συγχώνευση υπήρξε «λίγο πολύ πρωτοφανής όσον αφορά όλες τις δυσλειτουργίες», σημειώνει ο Τζέι Ρίτερ, καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα που μελετά τις χρηματιστηριακές αγορές. «Η συμφωνία φαίνεται να εξαντλείται. Δεν μπορείς να παίρνεις παρατάσεις για πάντα». 

Πηγή: Guardian/Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT