Νομίζετε ότι η Google σας παρακολουθεί; Πώς θα δείτε τι γνωρίζει για εσάς

Νομίζετε ότι η Google σας παρακολουθεί; Πώς θα δείτε τι γνωρίζει για εσάς

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί εάν η Google  μπορεί να «διαβάσει τη σκέψη» τους, βλέποντας τις διαφημίσεις που τους «σερβίρει»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 25α γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η Google. Η ιστορία της εταιρείας, πάντως, ξεκίνησε το 1995 στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Ο Larry Page σκεφτόταν να κάνει εκεί το μεταπτυχιακό του και ο Sergey Brin, που ήταν ήδη φοιτητής, ανέλαβε να του δείξει το μέρος.

Οι δυο τους λέγεται ότι διαφώνησαν σχεδόν για τα πάντα από την πρώτη στιγμή. Ομως έναν χρόνο αργότερα, θα συνεργάζονταν. Δουλεύοντας στα δωμάτιά τους στη φοιτητική εστία, έφτιαξαν μία μηχανή αναζήτησης η οποία χρησιμοποιούσε links για να καθορίσει το πόσο σημαντική είναι η κάθε σελίδα στο διαδίκτυο.

Σήμερα, η μηχανή αναζήτησης της Google αλλά και εργαλεία όπως το Google Maps είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα με ό,τι κάνουμε, ώστε φαίνεται πια ότι η εταιρεία γνωρίζει την κάθε μας κίνηση και την κάθε μας σκέψη.

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί εάν η Google μπορεί να «διαβάσει τη σκέψη» τους, βλέποντας τις διαφημίσεις που τους «σερβίρει» η εταιρεία.

Υπάρχει ένας τρόπος για να μάθετε όλα όσα γνωρίζει η Google για εσάς. Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT