Τουρίστες από τις ΗΠΑ έχουν πρόβλημα περιαγωγής στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Τουρίστες από τις ΗΠΑ έχουν πρόβλημα περιαγωγής στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Το πρόβλημα άρχισε να επηρεάζει τους χρήστες των αμερικανικών δικτύων AT&T, T-Mobile και Verizon την Τετάρτη

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα και αρκετές ακόμη χώρες έχασαν αυτή την εβδομάδα ένα κρίσιμο εργαλείο για τον έλεγχο χαρτών, την πραγματοποίηση κρατήσεων, τη χρήση εφαρμογών μετακίνησης και πολλά άλλα εξαιτίας μιας διακοπής υπηρεσιών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Το πρόβλημα άρχισε να επηρεάζει τους χρήστες των αμερικανικών δικτύων AT&T, T-Mobile και Verizon την Τετάρτη.

Οι πληγέντες ταξιδιώτες, κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, έκαναν σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναζητώντας απαντήσεις σχετικά με το τι προκάλεσε τη διακοπή και πόσο καιρό θα διαρκέσει. Ορισμένοι ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν ούτε να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις, ούτε να στείλουν μηνύματα ούτε να χρησιμοποιήσουν διαδικτυακές υπηρεσίες χωρίς Wi-Fi για 24 ώρες. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη διακοπή, η οποία φαινόταν να εκτείνεται από τη Βρετανία ως την Τουρκία.

Ενας εκπρόσωπος της AT&T είπε ότι το δίκτυο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας λειτουργούσε κανονικά, αλλά ότι ορισμένοι πελάτες που ταξιδεύουν διεθνώς ενδέχεται να αντιμετωπίζουν διακοπές στην υπηρεσία λόγω ενός προβλήματος εκτός του δικτύου AT&T. Η εταιρεία είπε ότι συνεργάζεται με έναν από τους παρόχους συνδεσιμότητας περιαγωγής για την επίλυση του προβλήματος.

Η Verizon είπε σε ορισμένους από τους πελάτες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι γνώριζε επίσης το πρόβλημα και ότι οι ομάδες της συνεργάζονταν με τοπικούς παρόχους για την επίλυσή του.

Εκπρόσωπος της T-Mobile είπε ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ήταν ένας από τους «πολλούς παρόχους που επηρεάστηκαν από ένα πρόβλημα τρίτου προμηθευτή υπηρεσιών που επηρεάζει κατά διαστήματα κάποια υπηρεσία διεθνούς περιαγωγής» και επίσης εργαζόταν για την επίλυσή του.

Στην Κρήτη

Ο Τζορτζ Λαγός, ένας 70χρονος Ελληνοαμερικανός από το Ντιούντιν της Φλόριντα, ο οποίος επισκέπτεται την Κρήτη με την οικογένειά του, παρατήρησε την Τετάρτη ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας του T-Mobile δεν λειτουργούσαν. Για περίπου 24 ώρες, είπε, δεν ήταν σε θέση να προσεγγίσει τους ανθρώπους με τους οποίους είχε κανονίσει να συναντηθεί. Υπήρχε όμως μια πιο σοβαρή ανησυχία: Η πεθερά του ήταν άρρωστη και η σύζυγός του δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με το άτομο που τη βοηθούσε να τη φροντίσει.

Οι μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ προσφέρουν όλες κάποια έκδοση ενός ολοκληρωμένου διεθνούς προγράμματος δεδομένων που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους όπως ακριβώς θα έκαναν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και το πρόβλημα φαίνεται να αμβλύνεται πλέον, οι ταξιδιώτες που επηρεάζονται από τέτοιες διακοπές έχουν άλλες επιλογές για να συνδεθούν. Η αντικατάσταση μιας φυσικής κάρτας SIM — για τηλέφωνα που λειτουργούν με τέτοια κάρτα — μπορεί να επιτρέψει τη σύνδεση σε ένα τοπικό δίκτυο. (πρόκειται συνήθως για πακέτα καρτοκινητής). Για νεότερα τηλέφωνα, εφαρμογές όπως το Airalo παρέχουν σχετικά φθηνά πακέτα ηλεκτρονικών καρτών SIM σε πολλούς διεθνείς προορισμούς. Φυσικά μπορεί κανείς πάντα να αναζητήσει ένα ασφαλές δίκτυο Wi-Fi.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT