YouTube: Περιορίζει την έκθεση εφήβων σε βίντεο σχετικά με το βάρος και τη φυσική κατάσταση

YouTube: Περιορίζει την έκθεση εφήβων σε βίντεο σχετικά με το βάρος και τη φυσική κατάσταση

«Η επαναλαμβανόμενη προβολή περιεχομένου με εξιδανικευμένα και μη ρεαλιστικά πρότυπα θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιους στη διαμόρφωση αρνητικών πεποιθήσεων για τον εαυτό τους»

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλατφόρμα του YouTube αναμένεται να σταματήσει να εμφανίζει στις προτάσεις της σε εφήβους βίντεο που εξιδανικεύουν συγκεκριμένα πρότυπα φυσικής κατάστασης, σωματικού βάρους ή σωματικών χαρακτηριστικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Guardian, η απόφαση αυτή λαμβάνεται εξαιτίας συστάσεων ειδικών που προειδοποιούν ότι βίντεο με τέτοιο περιεχόμενο μπορεί να είναι επιβλαβή αν προβάλλονται επανειλημμένα.

Η πλατφόρμα θα εξακολουθεί να επιτρέπει στους χρήστες ηλικίας 13-17 ετών να έχουν πρόσβαση και να παρακολουθούν βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο, αλλά ο αλγόριθμος του Youtube θα περιορίσει την εμφάνισή τους ως προτεινόμενα.

Ο Γκαρθ Γκρέιχαμ, επικεφαλής για θέματα υγείας στο YouTube, δήλωσε: «Καθώς ένας έφηβος αναπτύσσει σκέψεις σχετικά με το ποιος είναι, η επαναλαμβανόμενη προβολή περιεχομένου με εξιδανικευμένα και μη ρεαλιστικά πρότυπα θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιους στη διαμόρφωση αρνητικών πεποιθήσεων για τον εαυτό τους».

Με πληροφορίες από Guardian

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT