Apple: Νέα iPhone 16 με Τεχνητή Νοημοσύνη, Apple Watch και Airpods

Apple: Νέα iPhone 16 με Τεχνητή Νοημοσύνη, Apple Watch και Airpods

Τα νέα μοντέλα iPhone, Apple Watch και Airpods παρουσίασε τη Δευτέρα η Apple, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε στις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα μοντέλα iPhone, Apple Watch και Airpods παρουσίασε τη Δευτέρα η Apple, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε στις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 (iPhone, iPhone Plus, iPhone Pro και iPhone Pro Max).

Τα μοντέλα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max, διαθέτουν ακόμα ταχύτερο chip, το Α18 Pro και, για πρώτη φορά, ενσωματώνουν δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, όπως συμβουλές για καλύτερη φωτογράφιση.

Το iPhone 16 Pro έχει οθόνη 6,3 ιντσών ενώ το Apple 16 Pro Max έχει οθόνη 6,9 ιντσών, μεγαλύτερη από εκείνες των προηγούμενων μοντέλων, οι οποίες είχαν διαστάσεις 6,1 και 6,7 ιντσών αντίστοιχα. Τα νέα μοντέλα είναι επίσης «λεπτότερα από οποιοδήποτε προϊόν της Apple», δήλωσε η εταιρεία, κάνοντας λόγο για τις «μακράν καλύτερες οθόνες iPhone».

Παράλληλα, το iPhone 16 χρησιμοποιεί το νέο chip A18, καθώς και ένα νέο κουμπί που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της κάμερας. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 799 δολάρια, ενώ του iPhone 16 Plus από τα 899 δολάρια.

Η τιμή του iPhone 16 Pro θα ξεκινά από 999 δολάρια και του 16 Pro Max από 1.199 δολάρια.

Ανάμεσα στα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνεται η νέα κάμερα 48 megapixel, η οποία θα μπορεί να διαβάζει δεδομένα δύο φορές ταχύτερα, αλλά και μια κάμερα 48 megapixel ultra-wide που επιτρέπει μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε ευρυγώνιες λήψεις.

Τα νέα μοντέλα εισάγουν επίσης τη δυνατότητα λήψης βίντεο σε ανάλυση 4k, με 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, την «υψηλότερη ανάλυση μέχρι σήμερα». Διαθέτουν επίσης τέσσερα μικρόφωνα «ποιότητας στούντιο» με μειωμένο θόρυβο. Μια νέα λειτουργία «Audio Mix», την οποία η Apple αποκάλεσε «πρώτη στον τομέα», θα μπορεί να αναγνωρίζει και να διαχωρίζει τα περιττά ηχητικά στοιχεία από την ομιλία του χρήστη.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι το νέο iPhone 16 Pro Max διαθέτει «τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας», χωρίς, ωστόσο, να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Apple Watch 10

Αναφορικά με το νέο Apple Watch Series 10, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει τον λεπτότερο σχεδιασμό που έχει υπάρξει ποτέ, καθώς και μεγαλύτερη οθόνη. Στόχος είναι «να κάνουμε το Apple Watch ακόμα πιο χρήσιμο, πιο απαραίτητο και πιο έξυπνο», δήλωσε σχετικά ο CEO Τιμ Κουκ.
Η οθόνη του Series 10 θα είναι επίσης έως και 40% πιο φωτεινή, υπό γωνία, προκειμένου να βελτιωθεί η ορατότητα του χρήστη. Το ρολόι θα ενημερώνεται ανά δευτερόλεπτο όταν βρίσκεται στη λειτουργία «Always On» αντί για την ενημέρωση ανά λεπτό που ίσχυε μέχρι στιγμής.

Το νέο Apple Watch διαθέτει επίσης αντοχή στο νερό σε βάθος έως και 50 μέτρα, ενώ η μπαταρία του, που θα διαρκεί έως 18 ώρες, θα μπορεί να φορτίζεται στο 80% μέσα σε 30 λεπτά. Για τη βελτίωση των τηλεφωνικών κλήσεων, η εταιρεία ενσωμάτωσε μια νέα δυνατότητα που καταστέλλει τον «θόρυβο» του περιβάλλοντος, ώστε να ακούγονται καθαρότερα οι συνομιλίες. Σε σχέση με τη χρήση του Apple Watch στον αθλητισμό και τη γυμναστική, εισάγονται νέες δυνατότητες, που περιλαμβάνουν, για τα υδάτινα σπορ, μεταξύ άλλων, αισθητήρες για το βάθος και τη θερμοκρασία του νερού.

Airpods

Για μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα του ήχου έκανε λόγο η Apple κατά την παρουσίαση των AirPods 4, «των πιο άνετων AirPods όλων των εποχών». Η εταιρεία δήλωσε ότι τα νέα ακουστικά θα διαθέτουν λειτουργία μείωσης του «θορύβου» του περιβάλλοντος, ενώ η θήκη φόρτισης θα είναι συμβατή με USB-C, η οποία θα μπορεί να φορτίζεται ασύρματα. Τα AirPods 4 θα είναι πωλούνται 129 δολάρια, ενώ τα AirPods 4 με ενεργή τη λειτουργία ακύρωσης «θορύβου» θα είναι διαθέσιμα προς 179 δολάρια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT