Διαδικτυακοί σταθμοί

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ότι η κρίση μάς κάνει πιο δημιουργικούς έχει εν μέρει μια δόση αλήθειας. Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Το ifeelkid, είναι ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά. Πριν από λίγες μέρες, ο διευθυντής του Κωνσταντίνος Ρόμπορας παρουσίασε το πρόγραμμα του σταθμού και τους ανθρώπους που θα βρίσκονται στο μικρόφωνο, δημοσιογράφους, μουσικούς παραγωγούς, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, που θα επιχειρήσουν να προσφέρουν όσα θέλουν να ακούσουν τα παιδιά αλλά και οι γονείς. Ο στόχος, φυσικά, παραμένει κυρίως να διεγείρουν τη φαντασία των παιδιών, να τους δημιουργήσουν εικόνες, να τα ψυχαγωγήσουν και να τα κάνουν να αγαπήσουν τον ούτως ή άλλως φανταστικό κόσμο του ραδιοφώνου.

Μουσική και τραγούδια, παραμύθια, επιμορφωτικές εκπομπές και εκπομπές για το παιδικό θέατρο αλλά και για την υγεία των παιδιών, είναι μεταξύ άλλων η θεματολογία του ifeelkid, το οποίο έρχεται να καλύψει ένα πεδίο εξαιρετικά εύφορο καθώς δεν νομίζω να υπάρχει άλλο αντίστοιχο ραδιόφωνο στην Ελλάδα αποκλειστικά προσανατολισμένο σε παιδιά. Αυτό από μόνο του κάνει το εγχείρημα εξαιρετικά τολμηρό και πρωτότυπο. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι το κίνητρο για τη δημιουργία του συγκεκριμένου σταθμού καθώς ξεκίνησε από τη φιλοδοξία ενός γονιού να προσφέρει στα παιδιά του καλή μουσική και τη δυνατότητα ακρόασης παραμυθιών. Προφανώς οι πρώτοι «αποκλειστικοί» ακροατές ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ, που η απόφαση να μεταδοθεί η εμπειρία αυτή και σε άλλα παιδιά ήταν μονόδρομος.

Οι μεγάλες αλλαγές που έχει φέρει η κρίση, τα νέα εργασιακά μοντέλα που εφαρμόζονται, όπως αυτό της αυτοδιαχείρισης, κυρίως, λόγω αδυναμίας εύρεσης κεφαλαίων, θα έχουν ως αποτέλεσμα κι άλλες τέτοιες προσπάθειες. Διαδικτυακοί σταθμοί εμφανίζονται πολύ συχνότερα σήμερα και ακόμη κι αν δεν καταφέρνουν όλοι να επιβιώσουν -πράγμα διόλου εύκολο- διαμορφώνουν μια ευχάριστη πολυφωνία και δημιουργούν κανάλια δημιουργικής έκφρασης. Είναι ένα μεταβατικό και καινούργιο στάδιο για την Ελλάδα. Το μέλλον του web radio είναι ασαφές αλλά γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και άκρως γοητευτικό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT