Εργαστήρι ρομποτικής για έφηβους στο Μουσείο Ηρακλειδών

Εργαστήρι ρομποτικής για έφηβους στο Μουσείο Ηρακλειδών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Μουσείο Ηρακλειδών και η Διερευνητική Μάθηση Α.Ε (www.why.gr), διοργανώνουν ένα κύκλο εργαστηρίων εκπαιδευτικής ρομποτικής, για παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα μαθήματα διάρκειας 90' και θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου Ηρακλειδών, τις Κυριακές 9, 16, 23 και 30 Μαρτίου.

Η ρομποτική αποτελεί μια σχετικά καινούργια επιστήμη η οποία συνδυάζει στοιχεία ανάπτυξης λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνης, προηγμένης μηχανολογίας, μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς κλπ. Παράλληλα, οι πρώτες ολοκληρωμένες εφαρμογές της εμφανίζονται σε τομείς όπως η βιομηχανία, η ιατρική, η αεροπλοΐα, επηρεάζοντας την καθημερινότητά μας.

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών τα οποία δουλεύουν σε ομάδες, χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό), αισθητήρες (αισθήσεις) ως εισόδους της κατασκευής, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Η χρήση της εκπαιδευτικής ρομποτικής έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στον γνωστικό, όσο και στον συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα των παιδιών. Μαθητές όλων των βαθμίδων, εξοικειωμένοι σε σημαντικό βαθμό με τις νέες τεχνολογίες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρομποτική και δηλώνουν ενθουσιασμένοι όταν έρχονται σε επαφή με τις εφαρμογές της.

Το κόστος συμμετοχής είναι 60€, ενώ παρέχεται έκπτωση 10% σε αδέρφια. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορεί να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210 3461981 (εσωτ. 201), 6947 277 697 ή να στείλετε mail στη διεύθυνση  [email protected].

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT