Microsoft Cortana: Νέες διαρροές για το «αντίπαλο δέος» των Siri και Google Now

Microsoft Cortana: Νέες διαρροές για το «αντίπαλο δέος» των Siri και Google Now

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες από το σάιτ τεχνολογίας The Verge καθώς και ένα δίλεπτο βίντεο από τον ιστότοπο UnleashThePhones.com φέρνουν στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες για το Cortana, τον «προσωπικό ψηφιακό βοηθό» για «έξυπνα» κινητά που αναπτύσσει η Microsoft και ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις διαρροές, θα περιλαμβάνεται στην επικείμενη αναβάθμιση των Windows Phone 8.

Παίρνοντας το όνομά του από έναν χαρακτήρα της σειράς βιντεοπαιχνιδιών Halo, το Cortana θα έχει ανάλογες λειτουργίες με το Siri της Apple και το Google Now. Έτσι, θα «καταλαβαίνει» τις φωνητικές εντολές του χρήστη και θα απαντά στις ερωτήσεις του, αξιοποιώντας μια τεράστια βάση δεδομένων που έχει αναπτυχθεί κάτω από την «ομπρέλα» της μηχανής αναζήτησης Bing της Microsoft.

Παράλληλα, θα μπορεί να «αυτοεκπαιδεύεται», ώστε από την αλληλεπίδραση με τον χρήστη να μαθαίνει τις συνήθειές του. Με στόχο να προσαρμόζεται σε αυτές και να του παρέχει όσο το δυνατόν πιο προσωποποιημένες πληροφορίες.

Οι έως τώρα πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η χρήση του Cortana θα είναι προαιρετική ενώ, με βάση το βίντεο του UnleashThePhones.com, φαίνεται πως θα προϋποθέτει την εγγραφή με έναν λογαριασμό Microsoft. Επίσης, παρόλο που το βίντεο δεν αποκαλύπτει τη φωνή του Cortana, δείχνει πως ο «ψηφιακός βοηθός» θα κάνει στην αρχή ορισμένες ερωτήσεις στον χρήστη (π.χ. ποια είναι τα χόμπι του), πριν τεθεί σε λειτουργία.

Μαζί με τα Windows Phone 8.1, την αναβάθμιση του λειτουργικού, το Cortana αναμένεται να παρουσιασθεί επίσημα τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών της Microsoft. Αν και «ψηφιακός βοηθός» συγκαταλέγεται στις υπηρεσίες με τις οποίες η εταιρεία θα αναδιαμορφώσει και τις πλατφόρμες της για τα PC και tablet όπως και για το Xbox, ακόμη δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα κάνει την εμφάνισή του στα Windows 8.1 ή στο λειτουργικό της παιχνιδομηχανής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT