Τablet και σε ρόλο smartphone από την Asus

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα προσιτό tablet 7 ιντσών της Asus, το οποίο μπορεί να αναλάβει και ρόλο smartphone, πρόσθεσε η αλυσίδα καταστημάτων «Γερμανός» στις ταμπλέτες που διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα. Ο λόγος για το νέο Asus Fonepad 7 3G (ME175CG), το οποίο πωλείται 180 ευρώ, ενώ προσφέρεται δωρεάν αν συνδυασθεί με 24μηνο συμβόλαιο στο πρόγραμμα Cosmote Internet On The Go AnyWay 5 GB.

Εχοντας υποδοχή για κάρτες micro SIM, εκτός από πρόσβαση στο Ιντερνετ μέσω 3G, η ιδιαιτερότητα του Fonepad είναι πως υποστηρίζει επίσης επικοινωνία μέσω SMS όπως και τηλεφωνικές κλήσεις. Μάλιστα, χάρις στο ενσωματωμένο ακουστικό και μικρόφωνο, η ποιότητα των κλήσεων είναι αρκετά καλή, ακόμη κι αν κανείς μιλά κρατώντας την ταμπλέτα στο ύψος του αφτιού του, όπως θα έκανε και με ένα τηλέφωνο. Αν και, λόγω του μεγέθους του Fonepad, η πιο βολική λύση είναι τα hands-free ή ασύρματα ακουστικά.

Παρόλο που η λογική των «2 συσκευών σε 1» είναι βασικό χαρακτηριστικό του Fonepad, η Asus απευθύνεται επίσης σε όσους θέλουν μια οικονομική ταμπλέτα, χωρίς να έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν με αυτήν και το κινητό τους. Κι αυτό γιατί, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 3G παραμένει σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο στο tablet συνδυάζεται με τεχνικές προδιαγραφές που εξασφαλίζουν μια ομαλή εμπειρία χρήσης. Ενδεικτική περίπτωση η τεχνολογίας IPS οθόνη, η οποία αν και έχει σχετικά μικρή ανάλυση (1280 x 800 pixel) και είναι ελαφρώς ανακλαστική, προσφέρει καλή απόδοση των χρωμάτων και μεγάλες γωνίες θέασης.

Την ίδια εικόνα δίνουν και οι επιδόσεις του tablet που, χωρίς να είναι κορυφαίες, καλύπτουν τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Πιο συγκεκριμένα, το Fonepad έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή Intel Z2520, χρονισμένο στα 1,2 GHz, και μνήμη RAM 1 GB. Ετσι, οι εφαρμογές «τρέχουν» αρκετά γρήγορα και η εναλλαγή μεταξύ των προγραμμάτων γίνεται ομαλά, με την ταχύτητα του Fonepad να μειώνεται, ωστόσο όταν είναι «ανοικτές» στο παρασκήνιο πολλές διεργασίες.

Με αρκετά ποιοτική κατασκευή, αν και εξ ολοκλήρου από πλαστικό, το μοντέλο της Asus ζυγίζει μόλις 340 γραμμάρια, ώστε να μπορεί ο κάτοχός του να το μεταφέρει παντού μαζί του. To Fonepad κυκλοφορεί με προεγκατεστημένη μία από τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού της Google (Android 4.3), ενσωματώνει δέκτη GPS, και υποστηρίζει Bluetooth και Miracast, για τη σύνδεση με άλλες συσκευές και την ασύρματη αναπαραγωγή multimedia σε συμβατές τηλεοράσεις.

Παρόλο που ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος δεν ξεπερνά τα 8 GB, το tablet δέχεται κάρτες microSD έως 64 GB. Τέλος, είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες, ανάλυσης 1,2 και 5 Megapixel αντίστοιχα, αρκετά καλό ηχείο, όπως και με μπαταρία που του εξασφαλίζει ικανοποιητική αυτονομία, αγγίζοντας πάνω από 7,5 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT