Σύντομα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

MICROSOFT

Αpp για όλες τις συσκευές

Δύο παιχνίδια είναι οι πρώτες Universal Αpp που έκαναν την εμφάνισή τους στα δύο online καταστήματα εφαρμογών για συσκευές με Windows 8.1 και Windows Phone 8.1. Με τις Universal Αpp, που ανακοίνωσε στο συνέδριο BUILD, η Microsoft δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να αναπτύξουν application που, με τον ίδιο κώδικα, θα μπορούν να «τρέξουν» σε όλα τα μοντέλα με λειτουργικό σύστημα της αμερικανικής εταιρείας: PC και tablet, «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στην παιχνιδομηχανή Xbox. Με αυτό τον τρόπο, η Microsoft επιδιώκει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι, προς το παρόν, η ποικιλία των διαθέσιμων εφαρμογών δεν είναι αρκετά μεγάλη – τόσο για το «μοντέρνο περιβάλλον» στα μηχανήματα με Windows 8.1, όσο και για τα κινητά με Windows Phone 8.1. Κάθε Universal Αpp θα προσαρμόζεται αυτόματα στα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκάστοτε συσκευής και θα συγχρονίζεται αυτόματα, στην περίπτωση που ο χρήστης την έχει εγκαταστήσει σε παραπάνω από ένα μηχανήματα.

ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ

Τα κατορθώματα του ASIMO

Με μία εξελιγμένη εκδοχή του ανδροειδούς ASIMO έπαιξε ποδόσφαιρο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όταν βρέθηκε στο Μουσείο Επιστημών Miraikan του Τόκιο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του στην Ασία. Στην καινούργια του παραλλαγή, το ASIMO είναι «προικισμένο» με ένα ακόμη μεγαλύτερο ρεπερτόριο ανθρώπινων κινήσεων, αφού μπορεί να τρέχει, να ανεβοκατεβαίνει σκαλοπάτια, να κλωτσά μπάλες και να πηδά στον αέρα, χωρίς να χάνει την ισορροπία του. Επίσης, τα χέρια του είναι πολύ πιο επιδέξια απ’ ό,τι στο παρελθόν και διαθέτουν αισθητήρες αφής που, με τη βοήθεια των «ματιών» του, το βοηθούν να καταλαβαίνει από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το αντικείμενο που κρατά και, επομένως, πόση δύναμη θα πρέπει να ασκήσει ώστε να μην το καταστρέψει. Το ASIMO έχει ύψος 1,2 μέτρα και βάρος 52 κιλών, ενώ αναπτύσσεται από τη Honda από το 2000, με σκοπό κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ρομποτικός βοηθός από άτομα με κινητικά προβλήματα.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ KICKSTARTER

Ο πρώτος 3D οικιακός εκτυπωτής

Εναν τρισδιάστατο εκτυπωτή ανέπτυξε η αμερικανική M3D ο οποίος, όπως υποστηρίζει, είναι ο πρώτος που πραγματικά προορίζεται για οικιακή χρήση. Για να τον λανσάρει στην αγορά, η εταιρεία επιστράτευσε το σάιτ Kickstarter, ζητώντας από υποψήφιους αγοραστές ή δωρητές να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του: αν και η M3D είχε θέσει ως στόχο να συγκεντρώσει 50.000 δολάρια, μέχρι αυτή τη στιγμή έχει συλλέξει πάνω από 3 εκατομμύρια, με την «εκστρατεία» της στο σάιτ να ολοκληρώνεται μάλιστα στις 17 Μαΐου. Η συσκευή ονομάζεται Micro 3D Printer και θα έχει προσιτή τιμή, κοστίζοντας 249 δολάρια όταν κυκλοφορήσει. Επίσης, είναι συμβατή με κάθε είδους υλικό που χρησιμοποιείται στους υπάρχοντες εκτυπωτές και συνοδεύεται από εύχρηστο λογισμικό. Οι κατασκευαστές της υπόσχονται πως θα έχει μεγάλη διάρκεια «ζωής», καθώς όλα τα εξαρτήματά της αντικαθίστανται εύκολα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT