Πάνω από 90 συλλήψεις του FBI για το κακόβουλο λογισμικό Blackshades

Πάνω από 90 συλλήψεις του FBI για το κακόβουλο λογισμικό Blackshades

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, υπό τον συντονισμό του FBI, οδήγησε στη σύλληψη 90 και πλέον ατόμων, που κατηγορούνται για χρήση του κακόβουλου λογισμικού Blackshades.

Το malware ανήκει στην κατηγορία των προγραμμάτων RAT (Remote Administration Tool) και επιτρέπει σε χάκερ να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα PC των θυμάτων τους. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες και να θέσουν σε λειτουργία την κάμερα. Παράλληλα, το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «μολύνει» ακόμη περισσότερους υπολογιστές, αλλά και για να συμμετάσχει σε κυβερνοεπιθέσεις.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC, υπολογίζεται πως οι κυβερνοεγκληματίες είχαν καταφέρει να μολύνουν 500.000 υπολογιστές, σε 100 χώρες. Στην επιχείρηση πήραν μέρος οι Europol και Eurojust, αλλά και αστυνομικές αρχές από την Ευρώπη και την Ασία, πραγματοποιώντας εκατοντάδες εφόδους σε κατοικίες υπόπτων. Για το ίδιο malware, το FBI είχε συλλάβει το 2012 περισσότερα από 20 άτομα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT