Το πρώτο smartphone με λειτουργικό Tizen από τη Samsung

Το πρώτο smartphone με λειτουργικό Tizen από τη Samsung

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Ρωσία επέλεξε η Samsung για την παρθενική εμφάνιση του πρώτου «έξυπνου» κινητού με το Tizen OS, το λειτουργικό σύστημα που η κορεατική εταιρεία προωθεί μαζί με την Intel και αρκετές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο. Το smartphone ονομάζεται  Samsung Z και διαθέτει οθόνη 4,8 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή και κύρια κάμερα 8 megapixel.

Στην επίσημη ανακοίνωση του κορεατικού κολοσσού, αναφέρεται πως η συσκευή θα βρεθεί στα ράφια των ρωσικών καταστημάτων μέσα στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, αν και δεν διευκρινίζεται η τιμή λιανικής του. Επίσης, η Samsung ξεκαθαρίζει πως αργότερα το νέο προϊόν της θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές, χωρίς ωστόσο να τις προσδιορίζει.

Εκτός από τις εξελιγμένες τεχνικές προδιαγραφές του, το Samsung Z ενσωματώνει καινοτομίες που η εταιρεία ενσωμάτωσε πολύ πρόσφατα σε Android συσκευές της, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, που πρωτοεμφανίσθηκε στο Galaxy S5. Παράλληλα, το νέο smartphone θα προσφέρει και μία λειτουργία δραστικής εξοικονόμησης ενέργειας, με την οποία θα μπορεί να παρατείνει τη λειτουργία του όταν η μπαταρία κοντεύει να αποφορτισθεί.

Σύμφωνα με τη Samsung, χάρις στο Tizen η συσκευή ενεργοποιείται πιο γρήγορα από τα σημερινά κινητά. Επιπλέον, έχει καλύτερη συμπεριφορά στη διαχείριση πολλαπλών διεργασιών που «τρέχουν» παράλληλα στο παρασκήνιο.

Η εταιρεία πιθανότατα θα δώσει μια «προγεύση» των δυνατοτήτων του Samsung Z στο συνέδριο προγραμματιστών για το νέο λειτουργικό, το οποίο ξεκινά αύριο στο Σαν Φρανσίσκο. Πριν από το smartphone, η Samsung αξιοποίησε το Tizen στα Gear 2 και Gear 2 Neo, τα νέα «έξυπνα» ρολόγια της που βρίσκονται ήδη στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με αναλυτές, με το Tizen η Samsung θέλει να δώσει τέλος στην εξάρτησή της από το Android, παρόλο που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων και tablet με το λειτουργικό της Google. Επίσης, το νέο λειτουργικό θα της επιτρέψει να προωθήσει πιο αποτελεσματικά τις δικές της υπηρεσίες, όπως το online κατάστημα που έχει δημιουργήσει για την πώληση μουσικής και ταινιών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT