Σύντομα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΥΣ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ

Στον κόσμο του 3D η Amazon

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης έδωσε πριν από λίγες ημέρες και η Amazon, λανσάροντας ένα καινούργιο ηλεκτρονικό κατάστημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να παραγγείλουν προϊόντα τα οποία θα παραχθούν από 3D εκτυπωτές και θα τους παραδοθούν κατ’ οίκον. Στο πλαίσιο του Amazon 3D Printing Store, ο αμερικανικός κολοσσός συνεργάζεται με αρκετές αμερικανικές εταιρείες που ειδικεύονται στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις, όπως οι Sculpteo, MixeeLabs και 3DLT. Ολες αυτές οι εταιρείες έχουν «ανεβάσει» στο e-shop τα τρισδιάστατα σχέδια των προϊόντων που μπορούν να «εκτυπώσουν» – όπως θήκες για smartphone, κοσμήματα, παιχνίδια ή διακοσμητικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πελάτης μπορεί να προσθέσει την προσωπική του «πινελιά» στο σχέδιο, και επομένως στο αξεσουάρ που θα αγοράσει, αλλάζοντας π.χ. ορισμένες λεπτομέρειες ή επιλέγοντας το χρώμα της αρεσκείας του.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ GOOGLE

Ολοι θέλουν «δικαίωμα στη λήθη»

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα των ευρωπαϊκών χωρών από τις οποίες έχει δεχθεί η Google τα περισσότερα αιτήματα για το «δικαίωμα στη λήθη». Αυτό αποκαλύπτει έγγραφο του ιντερνετικού κολοσσού, το οποίο απαντά στα ερωτήματα που δέχθηκε από τις ευρωπαϊκές αρχές και αναφέρει πως τα αιτήματα από τη Γαλλία αγγίζουν τις 17.500, ενώ από τη Γερμανία και τη Βρετανία τις 16.500 και 12.000 αντίστοιχα. Το ερωτηματολόγιο προήλθε από την ομάδα εργασίας του άρθρου 29, ένα ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο στο οποίο παίρνουν μέρος, μεταξύ άλλων, αντιπρόσωποι των εθνικών αρχών προστασίας των δεδομένων της Ε.Ε., με σκοπό την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου. Εκτός από την Google, τις ίδιες ερωτήσεις απηύθυνε η ομάδα εργασίας και στις Microsoft και Yahoo, ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούν για την εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Ευρωδικαστηρίου.

ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ APPLE

Αναβάθμιση της Wikipedia

Μετά το ριζικό «λίφτινγκ» της εφαρμογής της Wikipedia για «έξυπνες» συσκευές Android, που έγινε τον Ιούνιο, πριν από λίγες ημέρες αναβαθμίστηκε και η αντίστοιχη application για τα iPhone και iPad. Οπως αναφέρει το Wikimedia Foundation, το κοινωφελές ίδρυμα που έχει υπό την ευθύνη του την online εγκυκλοπαίδεια, μέσα από τις δύο εφαρμογές μπορεί κανείς για πρώτη φορά να επεξεργαστεί οποιοδήποτε λήμμα μέσα από το smartphone ή το tablet, χωρίς να χρειάζεται γι’ αυτό να καταφύγει σε υπολογιστή, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Επίσης, οι δύο application είναι πιο γρήγορες στο «άνοιγμα» των λημμάτων, περιλαμβάνουν πιο εύχρηστα εργαλεία πλοήγησης και, χάρις στο νέο ντιζάιν, κάνουν ευκολότερη την ανάγνωση των κειμένων. Με βάση την πάγια πολιτική του ιδρύματος, οι εφαρμογές είναι δωρεάν και δεν προβάλλουν διαφημίσεις.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT