Χάκερς απέσπασαν στοιχεία 83 εκατ. πελατών της JPMorgan

Χάκερς απέσπασαν στοιχεία 83 εκατ. πελατών της JPMorgan

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα στοιχεία 76 εκατομμυρίων νοικοκυριών και 7 εκατομμυρίων μικρών επιχειρήσεων εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης από χάκερς στα συστήματα του αμερικανικού κολοσσού JPMorgan Chase, σημειώνοντας την μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλών δικτύων στην ιστορία.

Οι χάκερς απέσπασαν ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις e-mail 83 εκατομμυρίων νοικοκυριών και εταιρειών. Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Bloomberg, οι δράστες έκλεψαν επίσης εσωτερικά δεδομένα που κατηγοριοποιούσαν τους πελάτες με βάση το είδος του δανείου ή άλλης σχέσης που έχουν με την JPMorgan.

Το είδος της πληροφορίας που εκλάπει, σύμφωνα με ειδικούς δεν είναι από μόνο του "ευαίσθητο" δεδομένο, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επικυρώνει τις ταυτότητες των πελατών.

Η επίθεση είχε παραμείνει κρυφή ως το βράδυ της Πέμπτης και δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε ακριβώς έλαβε χώρα. Πέραν των νυν πελατών της JP, οι χάκερ ενδέχεται να είχαν πρόσβαση και στα δεδομένα πρώην πελατών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT